1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Bagepulverdeje>
  5. Cupcakes og muffins>
  6. Cupcakes med citron og lakrids

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Cupcakes:

3.

Læg smørret på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur. Se videoen.

4.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

5.

Kom smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål.

6.

Pisk smør, vaniljesukker og sukker sammen med en elpisker, til det er luftigt. Se videoen.

7.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen med dej. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

8.

Pisk grundigt med elpiskeren.

9.

Bland hvedemel, bagepulver og ladkridsrodspulver i en anden skål, og si det ved i dejen.

10.

Kom mælk i den store skål og rør det hele sammen med en røreske.

11.

Sæt 15 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt dem på en bageplade.

12.

Fordel dejen i muffinformene. Fyld dem kun 2/3 op med dej. Se videoen.

13.

Bag dine muffins i cirka 20 minutter. Stik en lille spids kniv ned i midten af en af kagerne. Hvis der er dej på kniven, så bag dem 2 minutter mere.

14.

Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

Frosting:

15.

Skyl en økologisk citron, og riv skallen på et rivejern. Se videoen.

16.

Kom flødeost naturel, blødt smør, flormelis og citronskal i en røreskål. Pisk det sammen med en elpisker, til det er jævnt og uden klumper. Se videoen.

17.

Smør citronfrosting på de afkølede muffins med en smørekniv. Du kan også sprøjte citronfrosting på med en sprøjtepose. Se videoen.

18.

Fordel lakridspulveret på toppen af kagerne.

Næringsindhold per portion

Energi: 1473 kJ / 352 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 47 %

Fedt: 48 %

Heraf mættet fedt: 12 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Rørt dej

Rørt dej

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Muffinforme, fylde dem

Muffinforme, fylde dem

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Smørcreme til cupcakes

Smørcreme til cupcakes

Sprøjtepose og tylle

Sprøjtepose og tylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min