Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 175 grader.

4.

Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Se videoen.

5.

Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en luftig masse med en elpisker.

6.

Slå et æg ud i en kop. Kom ægget ned i den store skål, og pisk det hele sammen med elpiskeren. Fortsæt på samme måde med de to andre æg. Pisk godt med elpiskeren efter hvert æg. Se videoen.

7.

Kom hvedemel, bagepulver og mælk i dejen. Rør med en dejskraber, til det er en ensartet dej.

8.

Kom Oreos i en frysepose. Tag en kagerulle eller grydeske, og bank på posen, så kiksene knuses.

9.

Rør halvdelen af de knuste Oreos i dejen.

10.

Tag et skærebræt. Hak chokoladen fint, og rør den i dejen.

11.

Hvis du bruger papirmuffinsforme, skal du bruge to papirmuffinsforme til én muffin. Du skal altså sætte dem ind i hinanden. Sæt 12 dobbelte muffinsforme på en bageplade.

12.

Fordel dejen i muffin-formene. Fyld dem kun 2/3 op. Se videoen.

13.

Bag kagerne i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en cupcake. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere.

14.

Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

15.

Topping: Kom flødeost naturel, blødt smør, flormelis og vaniljesukker i en stor skål. Pisk det til en luftig masse med en elpisker.

16.

Tag resten af de knuste Oreos. Hak dem så småt som muligt, og kom dem i skålen. Vend dem rundt i frostingen med en dejskraber.

17.

Smør vaniljefrosting på de afkølede cupcakes med en smørekniv. Du kan også komme frostingen i en sprøjtepose, og sprøjte den på kagerne. Se videoen.

18.

Pynt dine cupcakes med 1 oreo på hver. (se på billedet).

19.

Serveres straks.

Næringsindhold per portion

Energi: 1840 kJ / 440 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 47 %

Fedt: 48 %

Heraf mættet fedt: 14,3 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Muffinforme, fylde dem

Muffinforme, fylde dem

Sprøjtepose og tylle

Sprøjtepose og tylle

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min