
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagepulverdeje>
- Cupcakes og muffins>
- Cupcakes med Oreos
Cupcakes med Oreos
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium

En cupcake er en muffin pyntet med frosting for at gøre den ekstra lækker. Prøv Micki Chengs opskrift på cupcakes med Oreos. Ikke til at stå for! Opskriften giver 12-20 cupcakes.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til cupcakes med oreos
Muffins:
150 g. smør
1 ½ tsk. vaniljesukker
250 g. sukker
3 æg
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 ½ dl mælk
10 Oreos
50 g. chokolade
Topping:
200 g. flødeost naturel
175 g. smør
225 g. flormelis
½ tsk. vaniljesukker
Pynt:
12 Oreos

Smør

Vaniljesukker

Sukker

Æg

Hvedemel

Bagepulver

Mælk

Oreos

Chokolade (koge)

Flødeost naturel

Flormelis
Køkkenredskaber: til cupcakes med oreos
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
1 stor skål
1 elpisker
1 kop
1 dejskraber
1 frysepose
1 kagerulle
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
24 muffinsforme
1 bageplade
1 lille skarp kniv
1 bagerist
1 sprøjtepose med tylle eller en smørekniv
Tyller

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Decilitermål

Stor skål

Elpisker

Kop

Dejskraber

Frysepose

Kagerulle

Skærebræt

Stor skarp kniv

Muffinforme

Bageplade

Lille skarp kniv

Bagerist

Sprøjtepose

Tylle
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 175 grader.
4.
Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Se videoen.
5.
Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en luftig masse med en elpisker.
6.
Slå et æg ud i en kop. Kom ægget ned i den store skål, og pisk det hele sammen med elpiskeren. Fortsæt på samme måde med de to andre æg. Pisk godt med elpiskeren efter hvert æg. Se videoen.
7.
Kom hvedemel, bagepulver og mælk i dejen. Rør med en dejskraber, til det er en ensartet dej.
8.
Kom Oreos i en frysepose. Tag en kagerulle eller grydeske, og bank på posen, så kiksene knuses.
9.
Rør halvdelen af de knuste Oreos i dejen.
10.
Tag et skærebræt. Hak chokoladen fint, og rør den i dejen.
11.
Hvis du bruger papirmuffinsforme, skal du bruge to papirmuffinsforme til én muffin. Du skal altså sætte dem ind i hinanden. Sæt 12 dobbelte muffinsforme på en bageplade.
12.
Fordel dejen i muffin-formene. Fyld dem kun 2/3 op. Se videoen.
13.
Bag kagerne i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en cupcake. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere.
14.
Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
15.
Topping: Kom flødeost naturel, blødt smør, flormelis og vaniljesukker i en stor skål. Pisk det til en luftig masse med en elpisker.
16.
Tag resten af de knuste Oreos. Hak dem så småt som muligt, og kom dem i skålen. Vend dem rundt i frostingen med en dejskraber.
17.
Smør vaniljefrosting på de afkølede cupcakes med en smørekniv. Du kan også komme frostingen i en sprøjtepose, og sprøjte den på kagerne. Se videoen.
18.
Pynt dine cupcakes med 1 oreo på hver. (se på billedet).
19.
Serveres straks.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1840 kJ / 440 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 48 %
Heraf mættet fedt: 14,3 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer