![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Fastelavn>
- Fastelavnsmuffins med kokos og hvid chokolade
Kokosmuffins med hvid chokolade til fastelavn
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Svær
![Fastelavnsmuffins](/remote.axd/tv.samvirke.dk/16107560/44146319/905125196f5d2436eb3a84236e033068/1920x/thumbnail-7.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Her får fastelavnsbollen kamp til stregen! Forny fastelavns-bageriet med GoCooks lækre opskrift på kokosmuffins med hvid chokolade, hvor du bestemmer pynten. Katte? Tønder? Overskæg? Det er næsten som et spiseligt fastelavnsris i bedste bagedyst-stil. Og du kan naturligvis spise dem hele året, og ikke blot til fastelavn.
Tip: Prøv med mørk chokolade eller nødder i stedet for hvid chokolade.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fastelavnsmuffins med kokos og hvid chokolade
Kokosmuffins:
180 g hvedemel
270 g hvedemel
90 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 ½ tsk. bagepulver
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 ½ tsk. vaniljesukker
½ tsk. vaniljesukker
1 dl kokosmel (35 g)
1 ½ dl kokosmel (50 g)
½ dl kokosmel (17 g)
2 æg
3 æg
1 æg
200 g sukker
300 g sukker
100 g sukker
¾ dl smagsneutral olie
1 dl smagsneutral olie
½ dl smagsneutral olie
½ dl. vand
1 dl vand
1 spsk. vand
60 g hvid chokolade
90 g hvid chokolade
30 g hvid chokolade
Glasur og øvrig pynt:
100 g flormelis
150 g flormelis
50 g flormelis
1 spsk. vand
1 ½ spsk. vand
½ spsk. vand
½ - 1 spsk. konditorfarve
1 ½ - 2 spsk. konditorfarve
½ spsk. konditorfarve
Farvet fondant eller dekorationsmarcipan
![](/media/thfekxck/fdb_-hvedemel_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvedemel
![](/media/q5va5ncz/fdb_-bagepulver_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepulver
![](/media/5ziftlog/gocook-vanillesukker.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vaniljesukker
![](/media/vmejivo1/fdb_-kokosmel_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kokosmel
![](/media/afrpzxw1/thumb_colourbox3099217.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æg
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/yq3g3qgn/hvid_chokolade-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvid chokolade
![](/media/iz1abknx/fdb_-flormelis.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Flormelis
![](/media/pudgjz1r/frugtfarve-edit-1200px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Konditorfarve (frugtfarve)
![](/media/vixnitob/coop181018-fondant-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Fondant
Køkkenredskaber til fastelavnsmuffins med kokos og hvid chokolade
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
2 store skåle
1 røreske
1 kop
1 elpisker
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
12 amerikanske muffinforme af papir
1 metal muffinform eller 1 bageplade
1 bagerist
1 kagerulle
Udstikker til småkager eller 1 lille skarp kniv
1 lille skål
1 spiseske
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/otleyycw/røreske.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Røreske
![](/media/v4pgx0te/kop-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kop
![](/media/paxm0ybi/fdb-redskaber14-jpg_800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Elpisker
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/1utk1nw1/papirforme-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Muffinforme - amerikanske
![](/media/bsfh4ljd/muffins_forme-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Metal muffinsform
![](/media/3ujb1x0p/bagerist-09-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagerist
![](/media/1aoj4ons/kagerulle.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kagerulle
![](/media/tjxhrt0k/forme-1200px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Udstikkere til småkager
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kokosmuffins:
3.
Tænd ovnen på 180 grader.
4.
Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og kokosmel sammen i en skål.
5.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller og kom ægget over i en stor skål. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
6.
Kom sukker i skålen med æg. Pisk med en elpisker, til æg og sukker er hvidt og skummende Se videoen.
7.
Kom olie og vand i æggeblandingen. Vend det rundt, så det bliver fordelt.
8.
Hæld melblandingen i æggeblandingen. Vend det forsigtigt rundt, til det er en dej uden klumper.
9.
Hak den hvide chokolade fint. Vend den rundt i dejen. Se videoen.
10.
Sæt 12 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
Sæt 18 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
Sæt 6 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
11.
Hæld dejen i formene. Fyld dem kun ⅔ op. Se videoen.
12.
Bag dine muffins i 15-20 minutter. Stik en kniv i en muffin. Hvis der er dej på kniven, skal de have et par minutter mere. Se videoen.
13.
Lad dine muffins køle af på en bagerist.
Pynt:
14.
Lav glasur i forskellige farve. Pynt dine muffins i et farverigt mønster. Se videoen.
15.
Drys lidt flormelis på bordet. Rul fondanten eller marcipanen tyndt ud. Stik fastelavnskatte eller andre figurer ud med udstikkerforme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1117 kJ / 267 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 3,2 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 120 min
Arbejdstid: 90 min
Samlet tid: 90 min
Arbejdstid: 45 min