
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Fastelavn>
- Fastelavnsmuffins med kokos og hvid chokolade
Fastelavns-muffins med kokos og hvid chokolade
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Svær

Her får fastelavnsbollen kamp til stregen! Forny fastelavns-bageriet med lækre muffins, hvor du bestemmer pynten. Katte? Tønder? Overskæg? Det er næsten som et spiseligt fastelavnsris i bedste bagedyst-stil.
Opskriften giver 12 muffins.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fastelavnsmuffins med kokos og hvid chokolade
Muffins:
180 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
35 g. kokosmel
2 æg
200 g. sukker
¾ dl. smagsneutral olie
½ dl. vand
60 g. hvid chokolade
Olie til smøring
Pynt:
Flormelis
Sort fondant eller dekorationsmarcipan
Forskellige frugtfarve

Hvedemel

Bagepulver

Vaniljesukker

Kokosmel

Æg

Sukker

Olie

Vand

Hvid chokolade

Flormelis

Fondant

Frugtfarve
Køkkenredskaber til fastelavnsmuffins med kokos og hvid chokolade
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
2 store skåle
1 røreske
1 kop
1 elpisker
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
12 store muffinforme
1 bageplade
1 bagerist
1 kagerulle
Udstikker til småkager eller 1 lille skarp kniv
1 lille skål
1 spiseske

Køkkenvægt

Teske

Decilitermål

Stor skål

Røreske

Kop

Elpisker

Skærebræt

Stor skarp kniv

Muffinforme

Bageplade

Bagerist

Kagerulle

Udstikkere til småkager

Lille skål

Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Muffins:
3.
Tænd ovnen på 180 grader.
4.
Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og kokosmel sammen i en skål.
5.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller og kom ægget over i en stor skål. Gentag med det andet æg. Se videoen.
6.
Kom sukker i skålen med æg. Pisk med en elpisker, til æg og sukker er hvidt og skummende Se videoen.
7.
Kom olie og vand i æggeblandingen. Vend det rundt, så det bliver fordelt.
8.
Hæld melblandingen i æggeblandingen. Vend det forsigtigt rundt, til det er en dej uden klumper.
9.
Hak den hvide chokolade fint. Vend den rundt i dejen. Se videoen.
10.
Smør en muffinbageform med plads til 12 muffins med olie, eller brug amerikanske muffinforme. Stil dem på en bageplade.
11.
Hæld dejen i formene. Fyld dem kun ⅔ op.
12.
Bag dine muffins i 15-20 minutter. Stik en kniv i en muffin. Hvis der er dej på kniven, skal de have et par minutter mere. Se videoen.
13.
Lad dine muffins køle af på en bagerist.
Pynt:
14.
Drys lidt flormelis på bordet. Rul fondanten eller marcipanen tyndt ud. Stik fastelavnskatte eller andre figurer ud med udstikkerforme. Du kan også skære dine egne eller printe skabeloner fra nettet.
15.
Lav glasur i forskellige farver, og pynt dine muffins i et farverigt mønster. Kom fastelavnskattene ovenpå. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1117 kJ / 267 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 3,2 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer