
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Minestrone med bacon
Minestrone med bacon
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Den ultimative, lækre opskrift på suppe. Punktum. Mere er der ikke at sige om det. Du vil elske den!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til minestrone med bacon
Minestrone:
1 brik butterbeans/limabønner (230 g.)
1 løg
1 fed hvidløg
5 gulerødder
3 kartofler
1 squash
100 g. grønne bønner
150 g. bacon i tern
2 spsk. olie
1 ½ l. vand
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
½ citron
125 g. suppehorn
Persillepesto:
1 dl. persille
1 ½ dl. persille
½ dl. persille
½ dl. mandler
¾ dl. mandler
¼ dl. mandler
1 dl. olie
1 ½ dl. olie
½ dl. olie
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
50 g. parmesan
75 g. parmesan
25 g. parmesan
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør:
4 skiver groft brød
6 skiver groft brød
2 skiver groft brød

Limabønner (butter beans)

Løg

Hvidløg

Gulerod

Kartoffel

Squash

Grønne bønner

Bacon i tern

Olie - smagsneutral

Vand

Hakkede tomater

Citron

Suppehorn

Persille

Mandler

Parmesanost

Salt

Peber

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til minestrone med bacon
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
2 store gryder
1 grydeske
1 dørslag
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 lille skål
1 blender eller minihakker

Køkkenvægt

Teske

Decilitermål

Stor gryde

Grydeske

Dørslag

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Citruspresser

Lille røreskål

Søjleblender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Minestronesuppe:
3.
Klip brikken med butterbeans op over vasken med en saks. Hæld bønnerne i et dørslag i vasken. Skyl dem med koldt vand.
4.
Pil, og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
5.
Skræl gulerødder og kartofler. Se videoen.
6.
Skær kartoflerne og gulerødderne i små tern. Se videoen.
7.
Skyl squashen, og halver den på langs. Læg den med skærefladen nedad, og skær den igennem på langs endnu en gang. Skær den igennem nogle gange, så du får stænger på cirka 1 centimeter i tykkelsen. Vend stængerne 90 grader, og skær dem i tern.
Skyl squashen, og halver den på langs. Læg den med skærefladen nedad, og skær den igennem på langs endnu en gang. Skær den igennem nogle gange, så du får stænger på cirka 1 centimeter i tykkelsen. Vend stængerne 90 grader, og skær dem i tern.
Skyl squashen, og halver den på langs. Læg den med skærefladen nedad, og skær den igennem på langs endnu en gang. Skær den igennem nogle gange, så du får stænger på cirka 1 centimeter i tykkelsen. Vend stængerne 90 grader, og skær dem i tern.
8.
Skyl de grønne bønner, og snit dem i stykker på cirka 1 ½ centimeter.
9.
Varm en stor gryde op ved medium varme. Kom bacon i den varme gryde, og lad det stege i cirka 3 minutter.
10.
Kom olie i gryden, tilsæt løg, hvidløg og gulerødder i gryden, og lad dem stege til de begynder at tage farve.
11.
Kom kartofler, squash og grønne bønner i gryden, og lad dem stege videre i 5 minutter.
12.
Kom vand og hakkede tomater i gryden, og lad suppen koge i cirka 15 minutter.
13.
Kom butterbeans i gryden, og lad dem koge videre i 5 minutter. Rør ofte i gryden, så det ikke brænder på.
14.
Skær citronen over, og pres saften af den. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber. Se videoen.
Pasta:
15.
Kom vand og 1 teske salt i en stor gryde og læg låg på. Bring vandet i kog.
Kom vand og 1 ½ teske salt i en stor gryde og læg låg på. Bring vandet i kog.
Kom vand og ½ teske salt i en stor gryde og læg låg på. Bring vandet i kog.
16.
Når vandet koger, så tilsæt suppehorn. Kog suppehornene, som det står på pakken. Når pastaen er færdig, så hæld den i et dørslag, som står i håndvasken, og lad pastaen dryppe af.
Persillepesto:
17.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
18.
Pil hvidløg.
19.
Kom mandler i en lille blender eller minihakker, og hak dem fint. Tilsæt persille, olie, hvidløg, parmesan, salt og peber. Blendt det hele til en pesto. Smag til med salt og peber.
20.
Kom suppehornene i suppen, og server med groft brød og pesto til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2602 kJ / 622 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 35 %
Heraf mættet fedt: 5,8 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 40 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 20 min
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 40 min
Samlet tid: 35 min
Arbejdstid: 35 min