
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Ungarsk gullaschsuppe
Ungarsk gullaschsuppe
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Nem

Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
I Ungarn er de vilde med at komme paprika i maden, og ingen gullasch uden paprika. Gullaschsuppe er Ungarns nationalret, og paprikaen giver retten sin smag og den flotte røde farve.
Tip: Server eventuelt suppen med groft brød til. Lav dit eget, hjemmelavede grovflute efter opskriften her i GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ungarsk gullaschsuppe
Ingredienser:
4 store løg
6 store løg
2 store løg
3-4 fed hvidløg
4 ½-6 fed hvidløg
1 ½-2 fed hvidløg
4 kartofler
6 kartofler
2 kartofler
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 spsk. smør
1 ½ spsk. smør
½ spsk. smør
500 g. oksekød i tern
750 g. oksekød i tern
250 g. oksekød i tern
1 spsk. sød paprika
1 ½ spsk. sød paprika
½ spsk. sød paprika
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
2-4 spsk. tomatpuré
3-6 spsk. tomatpuré
1-2 spsk. tomatpuré
½ l. vand
¾ l. vand
2 ½ dl. vand
1 okse- eller kyllinge-bouillon-terning
1 ½ okse- eller kyllinge-bouillon-terning
½ okse- eller kyllinge-bouillon-terning
4 gulerødder
6 gulerødder
2 gulerødder
½ bundt purløg
¾ bundt purløg
¼ bundt purløg
1 dl. cremefraiche
1 ½ dl. cremefraiche
½ dl. cremefraiche

Løg

Hvidløg

Kartoffel

Olie - smagsneutral

Smør

Oksekød i tern

Paprika

Salt

Tomatpuré

Vand

Oksebouillon

Gulerod

Purløg

Creme fraiche
Køkkenredskaber: til ungarsk gullaschsuppe
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 hvidløgspresser
1 kartoffelskræller
1 stor gryde
1 spatel
1 grydelåg
1 saks

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Hvidløgspresser

Kartoffelskræller

Stor gryde

Spatel

Grydelåg

Saks
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Pil løg og hvidløg. Pres hvidløget i en hidløgspresser. Hak løgene. Se videoen.
Pil løg og hvidløg. Pres hvidløget i en hidløgspresser. Hak løgene.
Se videoen.
Se videoen.
4.
Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
5.
Varm olie og smør op i en gryde. Kom kødet i gryden, og brun det på alle sider.
Varm olie og smør op i en gryde. Kom kødet i gryden, og brun det på alle sider.
6.
Tilsæt løg, hvidløg og kartoffelskiverne, og svits det hele i 2 minutter.
7.
Kom paprika og salt i gryderetten, og rør godt.
8.
Rør tomatpuré og hvidløg i gryden. Tilsæt vand og bouillonterning, og lad suppen småkoge under låg i 30 minutter.
9.
Skræl gulerødderne. Skær enderne af, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Kom gulerødderne op i suppen, og lad dem koge med i 5 minutter.
10.
Kom koldt vand i en stor skål, og skyl purløgene i vandet. Lad purløgene dryppe af på et rent viskestykke, og klip dem i små stykker hen over gullaschsuppen. Se videoen.
11.
Server med cremefraiche og groft brød.
Server med cremefraiche og groft brød.
Server med cremefraiche og groft brød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2009 kJ / 440 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 20 %
Fedt: 56 %
Heraf mættet fedt: 13,1 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer