Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Marineret kødfyld: Skær kyllingen i strimler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Kom strimlerne i en frysepose.

4.

Skyl chilien. Skær den over, og fjern frøene. Hak chilien groft. Vask hænder, når du har rørt ved chili.

5.

Kom olie, chili, koriander, spidskommen og salt i en lille skål.

6.

Vask limen. Riv skallen af limen på den fine side af et rivejern. Se videoen.

7.

Pres saften fra limen, og kom det op i skålen med olie-blandingen. Se videoen.

8.

Kom marinaden i fryseposen med kyllingestykkerne. Bland marinaden med kyllingestykkerne, så marinaden fordeler sig på alle kyllingestykkerne. Kom fryseposen i køleskabet.

9.

Dressing: Kom vand i en stor skål, og skyl persille i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Se videoen.

10.

Pil, og hak hvidløget.

11.

Pres saften fra citronen ned i en stor skål.

12.

Kom yoghurt, persille og hvidløg ned i skålen. Bland godt. Smag til med salt og peber.

13.

Sæt dressingen i køleskabet, til du skal bruge den.

14.

Grøntsagsfyld: Skær avocadoen over med en skarp kniv, og vrid de to halvdele fra hinanden. Fjern stenen, og skrab avocadokødet ud af skallen med en spiseske. Se videoen.
Grøntsagsfyld: Skær avocadoerne over med en skarp kniv, og vrid de to halvdele fra hinanden. Fjern stenen, og skrab avocadokødet ud af skallen med en spiseske. Se videoen.

15.

Skær avocadokødet i skiver. Læg dem på et fad.

16.

Pres saften fra citronen, og hæld den over avocadoen, så den ikke bliver brun.

17.

Halver salathovedet, og læg det med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær salaten i meget fine strimler. Læg salat-strimlerne på fadet.

18.

Skyl agurken, og skær den i tern. Læg dem på fadet med salat.

19.

Kom vand og salt i en lille gryde, læg låg på, og bring vandet i kog ved høj varme.

20.

Kom de grønne bønner i det kogende vand, og kog dem i cirka 3 minutter.

21.

Kom cirka 3 deciliter vand i gryden, og bring vandet i kog.

22.

Kom majsene i en stor skål, og hæld kogende vand over. Lad dem stå i cirka 1 minut. Hæld majsene og det kogende vand ned i et dørslag i vasken og hæld koldt vand over. Lad majsene dryppe af på et viskestykke. Læg til slut majsene på fadet.

23.

Marineret kødfyld – fortsat: Kom 1 spiseske olie på stegepanden, og varm den op ved medium varme.

24.

Kom den marinerede kylling på den varme stegepande. Steg i 4-5 minutter, til kyllingen er gennemstegt. Vend ofte stykkerne.

25.

Server kylling med salaten og varme tortillas og salsa til.

Næringsindhold per portion

Energi: 1611 kJ / 385 kcal

Protein: 22 %

Kulhydrat: 48 %

Fedt: 30 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Avocado, udstene

Avocado, udstene

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min