- >
- Opskrifter >
- Alt det andet >
- Verdensmad >
- Nord-, Syd- og Mellemamerika >
- Mexicansk >
- Tortillas med oksekød
Tortillas med oksekød
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Nem

Lækkert fyld pakket ind i lækkert brød lavet af en lækker kok (dig ;-). Så bliver det da ikke meget mere lækkert, hva? Tortillas med oksekød giver cirka 28,7 kg CO2/kg måltid. Det er 19 gange mere CO2 end tortillas med spicy bønnesovs. Så prøv den også!
Tip: Du kan sagtens bruge en rest kødsovs som fyld.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tortillas med oksekød
Kødsovs:
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 rød chili
1 ½ rød chili
½ rød chili
1 peberfrugt
1 ½ peberfrugt
½ peberfrugt
1 spsk. olie til stegning
1 ½ spsk. olie til stegning
½ spsk. olie til stegning
500 g. hakket oksekød
750 g. hakket oksekød
2 tsk. oregano
3 tsk. oregano
1 tsk. oregano
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør:
½ icerberg-salat
¾ iceberg-salat
¼ iceberg-salat
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
1 tomat
1 ½ tomat
½ tomat
8 fuldkorns-tortillas
12 fuldkorns-tortillas
4 fuldkorns-tortillas

Hvidløg

Løg

Chili

Peberfrugt

Olie - smagsneutral

Hakket oksekød

Oregano (tørret)

Paprika

Hakkede tomater

Salt

Peber

Icebergsalat

Agurk

Tomat

Tortillas, fuldkorn
Køkkenredskaber til tortillas med oksekød
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 paletkniv
1 spiseske
1 teske
1 bageplade
Bagepapir

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stegepande

Paletkniv

Spiseske

Teske

Bageplade

Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødsovs:
3.
4.
Skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastikhandske eller en plastikpose om hånden, når du håndterer chili. Hak chilien fint. Se videoen.
5.
6.
Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut. Se videoen.
7.
Kom kød, oregano og paprika i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
8.
Tilbehør:
9.
10.
Skyl salaten, og skær den i tynde strimler.
11.
12.
13.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2966 kJ / 709 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 29 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer