- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Rørt dej>
- Formkager>
- Marmorkage
Marmorkage
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 65 min.
Sværhedsgrad: Nem
Som Yin og Yang passer den lyse og mørke kage sammen i en smuk harmoni. Den har et flot mønster, og så smager den dejligt.
Opskriften giver cirka 12 stykker kage.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til marmorkage
Marmorkage:
200 g. smør
150 g. sukker
3 æg
200 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl. mælk
3 spsk. kakaopulver
Til formen:
2 spsk. smør
1 spsk. hvedemel
Smør
Sukker
Æg
Hvedemel
Bagepulver
Mælk
Kakaopulver
Køkkenredskaber til marmorkage
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 bagerist
1 rugbrødsform (1½ liter)
1 mellem skål
1 håndmixer
1 kop
1 lille skål
1 røreske
1 si
1 dejskraber
1 træspyd
Køkkenvægt
Måleskeer
Decilitermål
Bagerist
Springform
Mellem røreskål
Håndmixer
Kop
Lille røreskål
Røreske
Si
Dejskraber
Træspyd - bambusspyd
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kagedej:
3.
Stil smørret lunt, så det bliver blødt, til du skal bruge det. Se videoen.
4.
Tænd ovnen på 175 grader.
5.
Smør rugbrødsformen med smør. Drys med mel. Hæld eventuelt det overskydende mel ud.
6.
Tag en stor skål og en håndmixer. Kom smør og sukker i skålen, og pisk det sammen, til det er hvidt og luftigt.
7.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk ægget i dejen. Gentag med alle æggene. Se videoen.
8.
Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.
9.
Si melblandingen ned i smør- og æggeblandingen. Vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
10.
Kom mælk i dejen lidt efter lidt. Rør sammen undervejs.
11.
Tag en lille skål, og kom 1/3 af dejen i. Drys kakaopulver i dejen i den lille skål, og vend rundt med en dejskraber.
12.
13.
14.
15.
Bag kagen:
16.
Bag kagen i ovnen i 55-60 minutter.
17.
Stik et lille træspyd eller en lille skarp kniv ned i midten af kagen. Hvis der hænger rå dej på, skal kagen bage videre. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 13908 kJ / 3324 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 56 %
Heraf mættet fedt: 126 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer