
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Rørt dej>
- Formkager>
- Snickerskage
Snickerskage
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Er du vild med karamel, peanuts og chokolade? Så er du helt klar til at guffe GoCooks bud på en snickerskage. GoCooks snickerskage er nem at lave, men du skal gerne bruge en voksen, når der skal laves karamel. Kagen tager lidt tid, da den skal køle undervejs. Snickerskage smager himmelsk, men er også en tung dessertkage, så du kvæler ikke 10 stykker på én gang.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til snickerskage
Bund:
100 g. blødt smør
150 g. blødt smør
50 g. blødt smør
2 dl. sukker
3 dl. sukker
1 dl. sukker
2 æg
3 æg
1 æg
2 dl. mel
3 dl. mel
1 dl. mel
1 tsk. bagepulver
1½ tsk. bagepulver
½ tsk. bagepulver
2 spsk. smooth peanutbutter
3 spsk. smooth peanutbutter
1 spsk. smooth peanutbutter
125 g. saltede peanuts
190 g. saltede peanuts
65 g. saltede peanuts
Karamel:
110 g. piskefløde
165 g. piskefløde
55 g. piskefløde
110 g. lys sirup
165 g. lys sirup
55 g. lys sirup
135 g. sukker
200 g. sukker
65 g. sukker
1 ½ tsk. vaniljesukker
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. vaniljesukker
60 g. smør
90 g. smør
30 g. smør
Chokoladeovertræk:
150 g. lys chokolade
225 g. lys chokolade
75 g. lys chokolade

Smør

Sukker

Æg

Bagepulver

Peanutbutter

Peanuts

Piskefløde

Vaniljesukker

Mælkechokolade
Køkkenredskaber: til snickerskage
1 køkkenvægt
1 decilitermål
2 teskeer
2 spiseskeer
1 stor skål
1 mellem skål
1 elpisker
1 si
1 springform (26 cm) eller 1 ovnfast fad (20x27cm)
1 stort ildfast fad
1 springform på 20 cm
1 stykke bagepapir
1 mellem gryde
1 grydeske
1 lille tallerken
1 skærebræt
1 brødkniv
1 mellem skål (der kan tåle mikroovn)

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Spiseske

Stor skål

Mellem skål

Elpisker

Si

Springform

Bagepapir

Mellem gryde

Grydeske

Kagetallerken

Skærebræt

Brødkniv

Mellem skål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
3.
Tag smør ud af køleskabet, så det kan blive blødt, til du skal bruge det.
Kagebund:
4.
Tænd ovnen på 200 grader.
5.
Pisk det bløde smør sammen med sukkeret til en ensartet masse. Se videoen.
6.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en sukker-smør-blandingen. Rør rundt. Gentag med det andet æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en sukker-smør-blandingen. Rør rundt. Se videoen.
7.
Kom mel og bagepulver i en skål, og rør rundt. Si melblandingen ned i dejen, og rør det sammen til en ensartet masse.
8.
Tilsæt peanutbutter, og rør rundt.
9.
Kom bagepapir på bunden af en springform, og smør siderne med smør eller olie. Hvis du bruger et ovnfast fad, så start med at krølle bagepapiret sammen. Når du bruger krøllet bagepapir, så kan du lettere forme det, så det passer perfekt ned i fadet.
Start med at krølle bagepapiret sammen og fold det ud igen. Beklæd det ovnfaste fad med bagepapiret. Når du bruger krøllet bagepapir, så kan du lettere forme det, så det passer perfekt ned i fadet.
10.
Hæld dejen i springformen eller fadet, og fordel den jævnt. Se videoen.
11.
Drys peanuts over dejen, tryk dem lidt ned i dejen.
12.
Bag kagen i 20-25 minutter. Den er færdig, når du kan stikke en lille skarp kniv i kagen, uden der er hænger noget dej fast Se videoen.
Karamel:
13.
Lav karamellen, mens kagen er i ovnen.
14.
Kom alle ingredienserne i en gryde.
15.
Varm gryden op ved middel varme. Rør rundt, så det ikke brænder på. Kog det i 8-10 minutter, til karamellen stadig er lidt flydende, men også lidt fast. Hold hele tiden øje med det.
Karamel-test: Du kan finde ud af, om karamellen har den rigtige konsistens ved at lave karamel-testen. Sæt en tallerken i køleskabet. Tag den ud, når den er kold, og hæld en teskefuld karamel på. Vent et øjeblik, til karamellen er blevet lidt kold. Tag karamellen op fra tallerkenen og se, om den har den rette konsistens. Er karamellen for flydende, så kog den lidt endnu, og prøv igen efter et par minutter.
Saml kagen:
16.
Tag kagen ud af ovnen, når den er færdig. Hæld den varme karamellen over den varme kage, og lad den køle af til stuetemperatur.
17.
Hak chokoladen i mindre stykker, og hæld dem i en skål, der kan tåle mikroovn. Se videoen.
18.
Hæld chokoladen over kagen, og lav eventuelt et mønster i chokoladen
19.
Vent med at servere kagen, til chokoladen er stivnet, og lad den gerne stå på køl minimum 2 timer inden servering.
Kagen holder sig frisk mindst 5 dage på køl og endnu længere i fryseren.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 5732 kJ / 1370 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 48 %
heraf mættet fedt: 39 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer