1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Rørt dej>
  5. Formkager>
  6. Mandelrand med abrikos

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tag smørret ud af køleskabet, og sæt det på køkkenbordet, så det bliver blødt, til du skal bruge det.

4.

Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd den på 175 grader.

5.

Tag en randform på cirka 1 liter. En randform er en rund kageform med hul i midten. Du kan også bruge en springform. Smør randformen med smør, og drys med mel.

6.

Tag en håndmixer og en stor skål. Kom smør og sukker i skålen, pisk det sammen, til det er hvidt og tykt. Det tager cirka 5 minutter. Se videoen.

7.

Tilsæt abrikosmarmelade, og pisk.

8.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i dejen. Pisk med håndmixeren. Gentag med alle æggene, og pisk mellem hvert æg. Se videoen.

9.

Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.

10.

Hold en si over skålen med dej, og drys melblandingen igennem sien ned i dejen. Vend dejen sammen med en dejskraber.

11.

Hæld mælk i dejen lidt efter lidt. Vend rundt med en dejskraber, indtil mælk og dej er blandet helt sammen.

12.

Hak mandlerne fint med en brødkniv. Kom de hakkede mandler i dejen, og vend rundt med dejskraberen, til det hele er rørt sammen.

13.

Hæld dejen i formen. Brug en dejskraber til at få det hele med.

14.

Sæt kagen på bageristen i ovnen, og bag den i cirka 40 minutter.

15.

Tag kagen ud af ovnen. Stik et lille træspyd eller en skarp kniv i midten af kagen. Hvis der er rå dej på træspyddet, skal kagen bage videre. Lad kagen køle lidt af på en bagerist, når den er færdig. Se videoen.

16.

Læg en tallerken ovenpå randformen. Hold tallerkenen og formen godt sammen med hænderne, og vend rundt, så mandelranden kommer ud på tallerkenen. Stil fadet ned på bordet, og løft formen af kagen.

17.

Pynt: Læg bærrene i en si, og skyl dem i koldt vand. Lad dem dryppe af i sien.

18.

Sæt små klatter af abrikosmarmelade på toppen af kagen og et bær i hver klat.

Næringsindhold per portion

Energi: 1408 kJ / 335 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 41 %

Fedt: 53 %

Energiinformationen er per stykke kage.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Rørt dej

Rørt dej

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min