1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Rørt dej>
  5. Formkager>
  6. Giftkage med marcipan og spinat

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Giftkage:

3.

Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.

4.

Skær smørret i små tern, og kom dem op i en stor skål, så de kan få stuetemperatur.

5.

Tilsæt sukkeret, og pisk smør og sukker lyst og luftigt.

6.

Riv marcipanen ned i massen. Pisk igen, til massen er helt ensartet. Se videoen.

7.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det ned i minihakkeren. Gør det samme med resten af æggene. Se videoen.

8.

Tilsæt saltet.

9.

Skyl spinaten grundigt, og tør den helt i et rent viskestykke. Se videoen.

10.

Kom spinaten op til æggene i minihakkeren, og blend massen i 2-3 minutter. Spinaten skal være helt findelt, så den farver æggemassen grøn.

11.

Pisk i den store skål, mens du tilsætter æggemassen lidt ad gangen.

12.

Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål.

13.

Si hvedemelet og bagepulveret ned i dejen, og vend det hele sammen med en dejskraber.

14.

Kom bagepapir i en bradepanden, og fordel dejen i formen.

15.

Bag kagen i cirka 30 minutter, til den er gennembagt. Tjek, om kagen er færdig, ved at stikke en kniv ned i dejen. Hvis der ikke hænger dej ved, er kagen færdig. Se videoen.

16.

Lad kagen køle helt af, før du pynter den.

Pynt:

17.

Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Se videoen.

18.

Fordel chokoladen på kagen.

19.

Kom flormelis i en lille skål, og tilsæt kogende vand lidt ad gangen. Rør rundt, til du har en glasur.

20.

Kom glasuren ned i en sprøjtepose eller frysepose, og klip et lille hul nede i spidsen. Pynt kagen med et spindelvæv, der starter oppe i det ene hjørne.

21.

Sæt en kiks som edderkop et sted i spindelvævet, og lav øjne og ben med glasuren.

Næringsindhold per portion

Energi: 20418 kJ / 4880 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 43 %

Fedt: 49 %

Heraf mættet fedt: 133 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Rivejern

Rivejern

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Salat, skylle

Salat, skylle

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Smelte chokolade over vandbad

Smelte chokolade over vandbad

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min