Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pandekager:

3.

Find alle ingredienserne frem.

4.

Tag en kop og en stor skål. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

Tag en kop og en stor skål. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

5.

Pisk æggene sammen med et piskeris eller en håndmixer.

6.

Kom olie, grahamsmel og hvedemel i skålen, og rør det sammen.

7.

Tilsæt sesamfrø og salt, og pisk igen, indtil dejen er uden klumper.

8.

Hæld mælken i dejen lidt efter lidt. Fortsæt med at piske, til dejen er glat og uden klumper.

Stege pandekager:

9.

Hæld olie på en slip-let-stegepande, og varm den op.

10.

Tag et decilitermål, og fyld det cirka halvt op med dej. Hvis du bruger en meget stor stegepande, skal du fylde lidt mere dej i. Stil en tallerken ved siden af komfuret.

11.

Hæld dejen på stegepanden, og vip stegepanden rundt, så dejen fordeler sig over hele bunden.
Se videoen.

12.

Bag pandekagen et minut, og vend den med en paletkniv. Bag den cirka et minut på den anden side. Læg de færdigbagte pandekager på tallerkenen. Læg eventuelt et stykke madpapir mellem pandekagerne, så de er lettere at få fra hinanden, hvis de skal bruges kolde i madpakken. Fortsæt, til der ikke er mere dej tilbage.

Råkost:

13.

Find alle ingredienserne frem.

14.

Vask gulerødderne, pastinakken og æblet.

Vask gulerødder, pastinak og æble. Skræl gulerødder og pastinak.

15.

Skræl gulerødderne. Se videoen.

16.

Skræl pastinakken. Se videoen.

17.

Tag en mellemstor skål og et rivejern. Riv gulerødderne og æblet på den fine side af rivejernet, og kom dem op i skålen. Se videoen.

18.

Riv pastinakkerne på den fine side af rivejernet, og kom dem op i skålen. Se videoen.

Dressing:

19.

Tag en lille skål og en teske. Skræl ingefær med teskeen, og riv den på den fine side af rivejernet. Kom det op i den lille skål. Se videoen.

20.

Vask citronen, og riv skallen af en halv citron på den fine side af et rivejern. Pres saften fra den halve citron med en citruspresser. Se videoen.
Vask citronen, og riv skallen fra en halv citron på den fine side af et rivejern. Pres saften fra den halve citron med en citruspresser. Se videoen.
Vask citronen, og riv skallen fra en kvart citron på den fine side af et rivejern. Pres saften fra den kvarte citron med en citruspresser. Se videoen.

21.

Kom citronsaft- og skal i skålen med ingefær. Rør dressingen sammen.

22.

Hæld dressingen over gulerødder og pastinak. Bland godt, og smag til med salt og peber.

Fyld pandekager:

23.

Læg halvdelen af råkostsalaten på midten af pandekagen. Spred råkostsalaten lidt ud på midten.

24.

Fold de to sider af pandekagen hen over fyldet. Rul pandekagen sammen, så fyldet er pakket ind i pandekagen. Tip: Spis et stykke frugt til dessert.

Næringsindhold per portion

Energi: 1923 kJ / 458 kcal

Protein: 13 %

Kulhydrat: 54 %

Fedt: 33 %

Heraf mættet fedt 0,7g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Pandekager, bage

Pandekager, bage

Skrælle gulerod

Skrælle gulerod

Forskel på pastinak og persillerod og skrælle pastinak

Forskel på pastinak og persillerod og skrælle pastinak

Sådan river du gulerødder groft og fint

Sådan river du gulerødder groft og fint

Sådan river du pastinakker eller persillerødder groft og fint

Sådan river du pastinakker eller persillerødder groft og fint

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 120 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min