
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Madpandekager>
- Madpandekager med fyld
Madpandekager med fyld
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Pandekager er ikke kun til dessert med is og syltetøj. Hvis man laver dem uden sukker er de perfekte til rulle om for eksempel råkost, som i denne opskrift. På den måde kan du snyde dine forældre, og få pandekage med i madpakken. Hvis det skal gå hurtigt, kan du bruge færdigkøbte pandekager. Lun dem i ovnen, inden du ruller dem om råkosten.
Opskriften giver cirka 10 pandekager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til madpandekager med fyld
Pandekager
3 æg
5 æg
2 æg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
2 spsk. grahamsmel
3 spsk. grahamsmel
1 spsk. grahamsmel
1 ½ dl. hvedemel
2 ½ dl. hvedemel
¾ dl. hvedemel
2 spsk. sesamfrø
3 spsk. sesamfrø
1 spsk. sesamfrø
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
ca. 3 ½ dl. mælk
ca. 5 dl. mælk
ca. 2 dl. mælk
1 tsk. olie til stegning
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
Råkost til 4 pandekager:
2 gulerødder
1 pastinak
1 æble
Dressing:
½ tsk. revet ingefær
1 ½ tsk. revet ingefær
¼ tsk. revet ingefær
½ citron, øko
¼ citron, øko
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Æg

Olie - smagsneutral

Grahamsmel

Hvedemel

Sesamfrø

Salt

Mælk

Gulerod

Pastinak

Æble

Ingefær (frisk)

Citron

Peber
Køkkenredskaber til madpandekager med fyld
1 målebæger
3 måleskeer
2 store røreskåle
2 mellem røreskåle
1 piskeris eller håndmixer
1 røreske
1 ske
1 stegepande
1 decilitermål
1 middagstallerken
1 lille skål
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 citruspresser

Målebæger

Måleskeer

Røreskål

Håndmixer

Røreske

Teske

Stegepande

Decilitermål

Middagstallerken

Lille røreskål

Kartoffelskræller

Rivejern

Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pandekager:
3.
Find alle ingredienserne frem.
4.
Tag en kop og en stor skål. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Tag en kop og en stor skål. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
5.
Pisk æggene sammen med et piskeris eller en håndmixer.
6.
Kom olie, grahamsmel og hvedemel i skålen, og rør det sammen.
7.
Tilsæt sesamfrø og salt, og pisk igen, indtil dejen er uden klumper.
8.
Hæld mælken i dejen lidt efter lidt. Fortsæt med at piske, til dejen er glat og uden klumper.
Stege pandekager:
9.
Hæld olie på en slip-let-stegepande, og varm den op.
10.
Tag et decilitermål, og fyld det cirka halvt op med dej. Hvis du bruger en meget stor stegepande, skal du fylde lidt mere dej i. Stil en tallerken ved siden af komfuret.
11.
Hæld dejen på stegepanden, og vip stegepanden rundt, så dejen fordeler sig over hele bunden.
Se videoen.
Se videoen.
12.
Bag pandekagen et minut, og vend den med en paletkniv. Bag den cirka et minut på den anden side. Læg de færdigbagte pandekager på tallerkenen. Læg eventuelt et stykke madpapir mellem pandekagerne, så de er lettere at få fra hinanden, hvis de skal bruges kolde i madpakken. Fortsæt, til der ikke er mere dej tilbage.
Råkost:
13.
Find alle ingredienserne frem.
14.
Vask gulerødderne, pastinakken og æblet.
Vask gulerødder, pastinak og æble. Skræl gulerødder og pastinak.
15.
Skræl gulerødderne. Se videoen.
16.
Skræl pastinakken. Se videoen.
17.
Tag en mellemstor skål og et rivejern. Riv gulerødderne og æblet på den fine side af rivejernet, og kom dem op i skålen. Se videoen.
18.
Riv pastinakkerne på den fine side af rivejernet, og kom dem op i skålen. Se videoen.
Dressing:
19.
Tag en lille skål og en teske. Skræl ingefær med teskeen, og riv den på den fine side af rivejernet. Kom det op i den lille skål. Se videoen.
20.
Vask citronen, og riv skallen af en halv citron på den fine side af et rivejern. Pres saften fra den halve citron med en citruspresser. Se videoen.
Vask citronen, og riv skallen fra en halv citron på den fine side af et rivejern. Pres saften fra den halve citron med en citruspresser. Se videoen.
Vask citronen, og riv skallen fra en kvart citron på den fine side af et rivejern. Pres saften fra den kvarte citron med en citruspresser. Se videoen.
21.
Kom citronsaft- og skal i skålen med ingefær. Rør dressingen sammen.
22.
Hæld dressingen over gulerødder og pastinak. Bland godt, og smag til med salt og peber.
Fyld pandekager:
23.
Læg halvdelen af råkostsalaten på midten af pandekagen. Spred råkostsalaten lidt ud på midten.
24.
Fold de to sider af pandekagen hen over fyldet. Rul pandekagen sammen, så fyldet er pakket ind i pandekagen. Tip: Spis et stykke frugt til dessert.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1923 kJ / 458 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 54 %
Fedt: 33 %
Heraf mættet fedt 0,7g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer