- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Madpandekager>
- Madpandekager med fyld
Madpandekager med fyld
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Pandekager er ikke kun til dessert med is og syltetøj. Hvis man laver dem uden sukker er de perfekte til rulle om for eksempel råkost, som i denne opskrift. På den måde kan du snyde dine forældre, og få pandekage med i madpakken. Hvis det skal gå hurtigt, kan du bruge færdigkøbte pandekager. Lun dem i ovnen, inden du ruller dem om råkosten.
Opskriften giver cirka 10 pandekager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til madpandekager med fyld
Pandekager
3 æg
5 æg
2 æg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
2 spsk. grahamsmel
3 spsk. grahamsmel
1 spsk. grahamsmel
1 ½ dl. hvedemel
2 ½ dl. hvedemel
¾ dl. hvedemel
2 spsk. sesamfrø
3 spsk. sesamfrø
1 spsk. sesamfrø
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
ca. 3 ½ dl. mælk
ca. 5 dl. mælk
ca. 2 dl. mælk
1 tsk. olie til stegning
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
Råkost til 4 pandekager:
2 gulerødder
1 pastinak
1 æble
Dressing:
½ tsk. revet ingefær
1 ½ tsk. revet ingefær
¼ tsk. revet ingefær
½ citron, øko
¼ citron, øko
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Æg
Olie - smagsneutral
Grahamsmel
Hvedemel
Sesamfrø
Salt
Mælk
Gulerod
Pastinak
Æble
Ingefær (frisk)
Citron
Peber
Køkkenredskaber til madpandekager med fyld
1 målebæger
3 måleskeer
2 store røreskåle
2 mellem røreskåle
1 piskeris eller håndmixer
1 røreske
1 ske
1 stegepande
1 decilitermål
1 middagstallerken
1 lille skål
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 citruspresser
Målebæger
Måleskeer
Røreskål
Håndmixer
Røreske
Teske
Stegepande
Decilitermål
Middagstallerken
Lille røreskål
Kartoffelskræller
Rivejern
Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pandekager:
3.
Find alle ingredienserne frem.
4.
Tag en kop og en stor skål. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Tag en kop og en stor skål. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
5.
6.
7.
8.
Stege pandekager:
9.
10.
11.
Se videoen.
12.
Råkost:
13.
Find alle ingredienserne frem.
14.
Vask gulerødderne, pastinakken og æblet.
Vask gulerødder, pastinak og æble. Skræl gulerødder og pastinak.
15.
Skræl gulerødderne. Se videoen.
16.
Skræl pastinakken. Se videoen.
17.
Tag en mellemstor skål og et rivejern. Riv gulerødderne og æblet på den fine side af rivejernet, og kom dem op i skålen. Se videoen.
18.
Riv pastinakkerne på den fine side af rivejernet, og kom dem op i skålen. Se videoen.
Dressing:
19.
20.
21.
22.
Fyld pandekager:
23.
Læg halvdelen af råkostsalaten på midten af pandekagen. Spred råkostsalaten lidt ud på midten.
24.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1923 kJ / 458 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 54 %
Fedt: 33 %
Heraf mættet fedt 0,7g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer