
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Ris og nudler>
- Lun rissalat med tun
Lun rissalat med tun
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

VERDENS nemmeste rissalat. Din nye favorit-ret. Yndlings-ret. Livret. Kald den, hvad du vil, den er GOD - også til madpakken - så lav en kæmpestor portion, så du kan fråde rissalat i dagevis.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lun rissalat med tun
Rissalat:
3 dl. ris
4 ½ dl. ris
1 ½ dl. ris
5 dl. vand
7 ½ dl. vand
2 ½ dl. vand
½ tsk. salt
1 tsk. salt
¼ tsk. salt
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
140 g. majs på dåse
210 g. majs på dåse
70 g. majs på dåse
2 dåser tun i olie
3 dåser tun i olie
1 dåser tun i olie
2 ½ dl. frosne ærter
4 dl. frosne ærter
1 dl. frosne ærter
Dressing:
1 ½ dl. cremefraiche
2 ¼ dl. cremefraiche
¾ dl. cremefraiche
1 ½ spsk. ketchup
2 ¼ spsk. ketchup
¾ spsk. ketchup
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
½ knivspids peber

Jasminris

Vand

Salt

Peberfrugt

Majs

Tun

Ærter

Creme fraiche

Tomatketchup

Paprika

Peber
Køkkenredskaber til lun rissalat med tun
1 decilitermål
1 teske
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 dørslag
1 lille gryde
1 grydelåg
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
2 små skåle
1 stor skål

Decilitermål

Teske

Køkkenvægt

Spiseske

Dørslag

Lille gryde

Grydelåg

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Lille røreskål

Stor røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge ris:
3.
Kom risene i en si. Skyl dem i koldt vand. Se videoen.
4.
Kom vand og ½ teskefuld salt i en gryde, og læg låg på. Tænd for middel varme. Når vandet koger, så kom risene i vandet. Læs på pakken, hvordan du koger risene.
Rissalat:
5.
Skyl peberfrugten. Skær den i små tern. Se videoen.
Skyl peberfrugterne. Skær den i små tern. Se videoen.
6.
Åben dåserne med majs og tun. Hæld væsken fra dem.
7.
Kom de frosne ærter i en skål. Kog cirka 4 deciliter vand i for eksempel en elkoger. Hæld det kogende vand over ærterne. Lad ærterne ligge i vandet i cirka 1 minut. Hæld vandet fra.
8.
Bland ris med ærter i en skål. Kom majs tun og peberfrugt ovenpå.
Dressing:
9.
Kom cremefraiche, ketchup, paprika, salt og peber i en skål. Bland godt sammen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1958 kJ / 468 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer