- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Luftige boller
Luftige boller
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 62 min.
Sværhedsgrad: Medium
Der skal ikke mange ingredienser til for at lave luftige boller. Hemmeligheden er en god ælteteknik, så der kommer godt med luft i dejen. Ved at bruge både hvedemel og grahamsmel, får din mave lidt mere at tygge på. Opskriften giver cirka 10 boller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til luftige boller
Ingredienser
1 dl kogende vand
2 dl mælk
25 g. gær
1 spsk. olie
1 dl grahamsmel
½ tsk. salt
5 dl hvedemel
Vand
Mælk
Gær
Olie - smagsneutral
Grahamsmel
Salt
Hvedemel
Køkkenredskaber til luftige boller
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 målebæger
Bagepapir
1 bageplade
1 elkedel
1 stor skål
1 grydeske
Husholdningsfilm
1 lille skarp kniv
1 rent viskestykke
1 kop
1 bagepensel
1 bagerist
Køkkenvægt
Måleskeer
Målebæger
Bagepapir
Bageplade
Elkedel
Stor røreskål
Grydeske
Husholdningsfilm
Urtekniv
Viskestykke
Kop
Bagepensel
Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Forme:
10.
11.
12.
Hæld mælk i en kop, og pensl bollerne med mælken. Se videoen.
Bage:
13.
Sæt bollerne i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter, til de er gennembagte. Bank en bolle under bunden. Hvis det lyder hult, er bollen bagt færdig. Se videoen.
14.
Tip: Brug bollerne i madpakken med dit yndlings fyld!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 349 kJ / 89 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 70 %
Fedt: 18 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer