
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Gærdej, mager>
- Luftige boller
Luftige boller
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 62 min.
Sværhedsgrad: Medium

Der skal ikke mange ingredienser til for at lave luftige boller. Hemmeligheden er en god ælteteknik, så der kommer godt med luft i dejen. Ved at bruge både hvedemel og grahamsmel, får din mave lidt mere at tygge på. Opskriften giver cirka 10 boller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til luftige boller
Ingredienser
1 dl kogende vand
2 dl mælk
25 g. gær
1 spsk. olie
1 dl grahamsmel
½ tsk. salt
5 dl hvedemel

Vand

Mælk

Gær

Olie - smagsneutral

Grahamsmel

Salt

Hvedemel
Køkkenredskaber til luftige boller
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 målebæger
Bagepapir
1 bageplade
1 elkedel
1 stor skål
1 grydeske
Husholdningsfilm
1 lille skarp kniv
1 rent viskestykke
1 kop
1 bagepensel
1 bagerist

Køkkenvægt

Måleskeer

Målebæger

Bagepapir

Bageplade

Elkedel

Stor røreskål

Grydeske

Husholdningsfilm

Urtekniv

Viskestykke

Kop

Bagepensel

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Læg bagepapir på en bageplade.
4.
Hæld kogende vand i en stor skål. Kom mælken i skålen, og rør rundt. Mærk med en finger, om væsken er behagelig lun.
5.
Kom gæren i skålen, og rør til gæren er opløst. Tilsæt olie, og rør. Se videoen.
6.
Kom grahamsmel i skålen, og rør sammen.
7.
Tilsæt salt, og kom lidt efter lidt hvedemel i skålen. Slå luft i dejen med grydeskeen.
8.
Kom lidt mel på bordet, og ælt dejen færdig på bordet med hænderne. Se videoen.
9.
Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad dejen hæve i 30 minutter et lunt sted.
Forme:
10.
Rul dejen til en pølse, og del den i 10 stykker. Form 10 boller, og læg dem på bagepladen. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
11.
Tænd ovnen på varmluft ved 200 grader.
12.
Hæld mælk i en kop, og pensl bollerne med mælken. Se videoen.
Bage:
13.
Sæt bollerne i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter, til de er gennembagte. Bank en bolle under bunden. Hvis det lyder hult, er bollen bagt færdig. Se videoen.
14.
Lad bollerne køle af på en bagerist. Derefter er de klar til at blive spist. Velbekomme!
Tip: Brug bollerne i madpakken med dit yndlings fyld!
Tip: Brug bollerne i madpakken med dit yndlings fyld!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 349 kJ / 89 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 70 %
Fedt: 18 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer