1. >
  2. Opskrifter>
  3. Alt det andet>
  4. Morgenmad>
  5. Boller med æblesurdej

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Kom æblesurdej og vand i en stor skål, og rør det sammen.

4.

Tilsæt hvedemel, grahamsmel og salt. Rør dejen sammen i en røremaskine. Du kan også bruge en elpisker med dejkroge.

5.

Dejen skal slippe skålens kanter. Tilsæt eventuelt 1-2 spiseskeer ekstra hvedemel, hvis den er for våd.

6.

Smør en ny stor skål med olie, og læg dejen op i skålen. Læg låg på skålen eller dæk den med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i 12-18 timer på køkkenbordet.

From og bag bollerne:

7.

Tænd ovnen på 230 grader varmluft. Stil en bageplade ind i ovnen i mindst 20 minutter.

8.

Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Skær forsigtigt dejen ud i 8-10 lige store stykker, og læg dem på et stykke bagepapir. Pas på at du ikke ødelægger lufthullerne i dejen. Stykkerne må ikke røre ved hinanden.

9.

Tag bagepladen ud, hold den ud for bagepapiret med surdejs-stykkerne. Få hjælp af en voksen til at få bagepapiret med surdejs-stykkerne over på bagepladen. Pas på, du ikke brænder dig.

10.

Bag bollerne i ovnen i 15-18 minutter, til de er gennembagte. Bank en bolle under bunden. Det skal lyde hult. Se videoen.

11.

Lad bollerne køle af på en bagerist.

Næringsindhold per portion

Energi: 866 kJ / 207 kcal

Protein: 10 %

Kulhydrat: 81 %

Fedt: 8 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Inspiration

Samlet tid: 305 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 180 min

Arbejdstid: 125 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 10 min