- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Lasagne>
- Lasagne med nødder
Lasagne med nødder
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Der findes mange forskellige typer lasagne. Her er en opskrift på lasagne med knas i. Nødder i mad smager dejligt, og det er skønt med lidt for tænderne at bide i. Nyd en rygende varm lasagne med knas på en kold vinterdag.
Tip: Server lasagnen med nybagte grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lasagne med nødder
Tomatsovs med nødder
2 porrer
3 porrer
1 porre
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
2 pastinakker
3 pastinakker
1 pastinak
2 persillerødder
3 persillerødder
1 persillerod
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2-3 kviste frisk timian
3-4 kviste frisk timian
1-2 kviste frisk timian
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
2 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 tsk. salt
2 tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 lille knivspids peber
1 lille knivspids peber
50 g mandler
75 g mandler
25 g mandler
50 g hasselnødder
75 g hasselnødder
25 g hasselnødder
12 lasagneplader (fuldkorn)
18 lasagneplader (fuldkorn)
6 lasagneplader (fuldkorn)
120 g revet ost
180 g revet ost
60 g revet ost
Bechamelsauce
1 spsk. smør
1 ½ spsk. smør
½ spsk. smør
30 g hvedemel
45 g hvedemel
15 g hvedemel
½ dl vand
¾ dl vand
¼ dl vand
5 dl mælk
7 ½ dl mælk
2 ½ dl mælk
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 stor knivspids peber
1 lille knivspids peber
1 tsk. fintrevet muskatnød
½ tsk. fintrevet muskatnød
Tilbehør
Grøn salat
Fuldkornsbrød
Porre
Gulerod
Pastinak
Persillerod
Olie - smagsneutral
Hvidløg
Timian (frisk)
Hakkede tomater
Salt
Peber
Mandler
Hasselnødder
Lasagneplader (fuldkorn)
Revet ost
Smør
Hvedemel
Vand
Mælk
Muskat (stødt)
Grønt salathoved
Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til lasagne med nødder
1 køkkenvægt
2 måleskeer
1 teske
2 små knive
2 skærebrætter
1 balje
1 viskestykke
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 mellem gryde
2 grydeskeer
1 hvidløgspresser
1 dåseåbner
1 dørslag
1 mellem skål
2 små gryder
1 piskeris
1 ovnfast fad
1 gaffel
1 bagerist
Køkkenvægt
Måleskeer
Teske
Urtekniv
Skærebræt
Balje
Viskestykke
Kartoffelskræller
Rivejern
Mellem gryde
Grydeske
Hvidløgspresser
Dåseåbner
Dørslag
Mellem røreskål
Lille gryde
Piskeris
Ovnfast fad
Gaffel
Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tomatsovs med nødder:
3.
Skyl og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl den godt i koldt vand. Se videoen.
4.
Skær den hvide del af porrerne i tynde ringe. Gem den grønne del af porrerne til senere.
Skær den hvide del af porren i tynde ringe. Gem den grønne del af porren til senere.
5.
Skræl gulerødderne, og skyl dem i koldt vand. Skær toppen og bunden af dem. Se videoen.
Skræl guleroden, og skyl den i koldt vand. Skær toppen og bunden af den. Se videoen.
6.
Skræl pastinakkerne og persillerødderne, og skyl dem i koldt vand. Skær toppen og bunden af dem. Se videoen.
Skræl pastinakken og persilleroden, og skyl dem i koldt vand. Skær toppen og bunden af dem. Se videoen.
7.
Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet. Du kan også hakke dem fint i en foodprocessor. Se videoen.
Riv guleroden på den fine side af rivejernet. Du kan også hakke den fint i en foodprocessor. Se videoen.
8.
Brug samme metode til at rive pastinakker og persillerødder. Se videoen.
Brug samme metode til at rive pastinak og persillerod. Se videoen.
9.
Hæld olien i en gryde, og varm den op ved middelvarme.
10.
Kom porrerne i gryden, og svits dem bløde i 2 minutter. Se videoen.
11.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Lad det svitse med i gryden i 1 minut. Se videoen.
12.
Kom koldt vand i en skål. Skyl timiankvistene i vandet. Pil bladene af timiankvistene, og kom bladene i gryden. Se videoen.
13.
14.
Kom hakkede tomater i gryden, og rør rundt. Lad tomatsovsen koge i 3 minutter. Tilsæt lidt vand, hvis du synes, at sovsen er for tør.
15.
Smag sovsen til med salt og peber.
16.
Hak mandler og hasselnødder, og kom dem ned i sovsen. Rør rundt, og skru ned for varmen.
Bechamelsauce:
17.
Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved middelvarme. Se videoen.
18.
Kom mel i gryden, og pisk med et piskeris, til al melet er dækket af smør. Nu har du det, man kalder en smørbolle.
19.
Hæld lidt vand i gryden, og pisk godt. Sørg for, at der ikke kommer klumper. Hæld mælken i lidt ad gangen, mens du pisker grundigt.
20.
Lad bechamelsaucen koge i cirka 5 minutter, mens du bliver ved med at piske.
21.
Kom salt, peber og muskatnød i gryden, og pisk igen. Se videoen.
22.
Smag bachamelsaucen til med salt og peber. Tænd ovnen på 200 grader.
Saml lasagnen og bag den:
23.
Start med at lægge et tyndt lag tomatsovs i bunden af fadet. Se videoen.
24.
Læg et lag lasagneplader ovenpå og derefter et lag tomatsovs igen. Gentag to gange.
25.
Afslut med et bechamelsaucen.
26.
Sæt en bagerist i midten af ovnen, og placer fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i 20 minutter.
27.
28.
Riv osten, og drys den over lasagnen. Sæt den tilbage i ovnen, og bag den i cirka 10 minutter, til osten er smeltet og lidt gylden. Pas på, at osten ikke bliver for mørk.
29.
Servér lasagnen med en grøn salat og brød til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3330 kJ / 793 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer