
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Lasagne>
- Lasagne med kylling
Lasagne med kylling
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Vi inviterer her i opskriften kyllingen ned i tomat-sovsen mellem lasagne-pladerne. Fordi lasagne er lækkert. Kyllingen er de lækreste fileter, og sammen med grøntsagerne og den sprøde spidskålssalat er det en ret klimaglad opskrift.
Tip: Du kan lave din egen mornaysovs. Se opskriften her på GoCook.
Lasagne med kylling giver cirka 4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 5 gange bedre for klimaet end lasagne med oksekød (CONCITOS klimadatabase, 20121).
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lasagne med kylling
Kødsovs med kyllingefilet:
2 løg
3 løg
1 løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
1 aubergine
1 ½ aubergine
½ aubergine
1 squash
1 ½ squash
½ squash
400 g kyllingefilet
600 g kyllingefilet
200 g kyllingefilet
2 spsk. olie til stegning
3 spsk. olie til stegning
½ spsk. olie til stegning
4 spsk. oregano
6 spsk. oregano
2 spsk. oregano
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Lasagne:
2 spsk. olie til at smøre fadet
3 spsk. olie til at smøre fadet
1 spsk. olie til at smøre fadet
16 lasagneplader, fuldkorn (ca. 350 g)
24 lasagneplader, fuldkorn (ca. 525 g)
8 lasagneplader, fuldkorn (ca. 175 g)
1 brik mornaysauce (ca. ½ liter)
1 ½ brik mornaysauce (ca. 7 ½ dl)
½ brik mornaysauce (ca. 2 ½ dl)
100 g revet ost
150 g revet ost
50 g revet ost
3 spsk. rasp
4 ½ spsk. rasp
1 ½ spsk. rasp
Spidskålssalat:
½ spidskål
¾ spidskål
¼ spidskål
1 æble
1 ½ æble
½ æble
½ dl mandler
¾ dl mandler
¼ dl mandler
½ citron
¾ citron
¼ citron
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
80 g bær (fx hindbær)
120 g bær (fx hindbær)
40 g bær (fx hindbær)

Løg

Hvidløg

Peberfrugt

Aubergine

Squash

Kyllingeinderfilét

Olie - smagsneutral

Oregano (tørret)

Hakkede tomater

Salt

Peber

Lasagneplader (fuldkorn)

Mornaysauce

Revet ost

Rasp

Spidskål

Æble

Mandler

Citron

Hindbær
Køkkenredskaber til lasagne med kylling
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 stor gryde
1 grydeske
1 ovnfast fad
1 stor skål
1 citruspresser
1 lille skål

Spiseske

Køkkenvægt

Teske

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor gryde

Grydeske

Ovnfast fad

Stor røreskål

Citruspresser

Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kyllingelasagne:
3.
Tænd ovnen på 180 grader.
4.
Pil løgene, og hak det fint. Se videoen.
Pil løgene, og hak det fint. Se videoen.
Pil løget, og hak det fint. Se videoen.
5.
Pil hvidløget, og pres fedene i en hvidløgspresser. Se videoen.
Pil hvidløget, og hak fedene fint. Se videoen.
Pil hvidløgløget, og hak fedet fint. Se videoen.
6.
Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær peberfrugten i små tern. Se videoen.
7.
Skyl squash og aubergine. Skær dem i små tern.
8.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingekødet i små tern. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
9.
Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits af i cirka 1 minut. Se videoen.
10.
Kom kylling og oregano i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.
11.
Kom hakkede tomater, squash, aubergine og peberfrugt i gryden og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter.
Samle lasagne:
12.
Smør et ovnfast fad (cirka 30x20 centimeter) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagneplader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornaysauce. Se videoen.
Smør et ovnfast fad (cirka 40x25 centimeter) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagneplader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornaysauce. Se videoen.
Smør et ovnfast fad (cirka 20x15 centimeter) med lidt olie. Start med et lag af kødsovsen. Læg så et lag lasagneplader i, dernæst et lag kødsovs og lidt mornaysauce. Se videoen.
13.
Fortsæt, til der ikke er hverken kødsovs eller lasagneplader tilbage. Slut af med mornaysauce og ost. Drys rasp på toppen af lasagnen. Sæt fadet i ovnen i cirka 30-45 minutter.
Spidskålssalat:
14.
Skyl spidskålen, skær den i tynde strimler og kom den op i en skål. Se videoen.
15.
Vask æblet, skær kernehuset ud, skær det i små tern og kom dem op i skålen til salaten. Se videoen.
16.
Hak mandlerne groft, og kom dem op i salaten. Se videoen.
17.
Skær citronen over, og pres saften fra den. Se videoen.
18.
Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen. Hæld dressingen over salaten. Vend rundt.
19.
Drys til sidst bær på toppen af salaten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4026 kJ / 1034 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 35 %
Heraf mættet fedt: 13 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer