
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Laks med rodfrugter
Laks med rodfrugter
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium

Kartofler og rodfrugter i ovnen er sprøde og smager søde. Elsker du også rødder i ovnen, er det her en god opskrift til dig. Inviter din familie på et lækkert måltid - så kan du måske få din mor eller far til at røre sovsen, mens du sætter fisken i ovnen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til laks med rodfrugter
Rodfrugter
1 kg. kartofler
1 ½ kg. kartofler
½ kg. kartofler
350 g. pastinakker
500 g. pastinakker
175 g. pastinakker
350 g. gulerødder
500 g. gulerødder
175 g. gulerødder
4-5 kviste frisk timian eller 2 tsk. tørret timian
6-7 kviste frisk timian eller 3 tsk. tørret timian
2-3 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret timian
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 tsk. groft salt
3 tsk. groft salt
1 tsk. groft salt
Karry-urtesovs
3 løg
4 ½ løg
1 ½ løg
250 g. pastinakker
375 g. pastinakker
125 g. pastinakker
1 æble
1 ½ æble
½ æble
25 g. smør
40 g. smør
15 g. smør
Ca. 1 spsk. stærk karry
Ca. 1 ½ spsk. stærk karry
Ca. ½ spsk. stærk karry
2 spsk. hvedemel
3 spsk. hvedemel
1 spsk. hvedemel
Ca. 6 dl vand
Ca. 9 dl vand
Ca. 3 dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
1½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
¼ citron
⅓ citron
⅛ citron
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Ovnbagt laks
4 laksekoteletter eller laksesteaks
6 laksekoteletter eller laksesteaks
2 laksekoteletter eller laksesteaks
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber

Kartoffel

Pastinak

Gulerod

Timian (frisk)

Olie - smagsneutral

Salt

Løg

Æble

Smør

Karry

Hvedemel

Vand

Grøntsagsbouillon

Citron

Peber

Laks (kotelet)
Køkkenredskaber til laks med rodfrugter
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 målebæger
Bagepapir
2 bradepander
1 kartoffelskræller
1 rent viskestykke
2 grydeskeer
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 mellem gryde
1 piskeris
1 blender/foodprocessor
1 grydelåg
1 citruspresser

Køkkenvægt

Måleskeer

Målebæger

Bagepapir

Bradepande

Kartoffelskræller

Viskestykke

Grydeske

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Urtekniv

Mellem gryde

Piskeris

Søjleblender

Grydelåg

Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ovnbagte kartofler og rodfrugter:
3.
Læg bagepapir i en bradepande. Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Vask og skræl kartofler, pastinakker og gulerødder. Se videoen.
5.
Skær kartofler i tern på cirka 2 x 2 centimeter. Læg ternene i bradepanden. Se videoen.
6.
Skær pastinakker i tern på cirka 2 x 2 centimeter. Læg ternene i bradepanden. Se videoen.
7.
Skær gulerødder i små tern på cirka 2 x 2 centimeter. Læg ternene i bradepanden. Se videoen.
8.
Kom vand i en skål, og skyl timianen grundigt i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Kom timian og olie i bradepanden, og bland det hele sammen. Se videoen.
Kom vand i en skål, og skyl timianen grundigt i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Kom timian og olie i bradepanden, og bland det hele sammen.
Se videoen.
Se videoen.
9.
Sæt bradepanden i ovnen, og bag kartofler og rodfrugter i cirka 50 minutter, til de er gyldne. Rør et par gange undervejs.
10.
Tag kartofler og rodfrugter ud, og drys med salt.
Karry-urtesovs:
11.
Pil og hak løgene. Se videoen.
12.
Vask og skræl pastinakken. Skær den i terninger. Se videoen.
13.
Skyl og skræl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i tern.
14.
Kom smørret i en gryde, og smelt det.
Kom smøret i en gryde, og smelt det.
15.
Kom løgene i gryden, og steg dem, til de er klare. Se videoen.
16.
Kom karry og hvedemelmel i gryden, og svits i cirka 5 minutter. Se videoen.
17.
Opløs grøntsagsbouillon i vandet. Hæld grøntsagsbouillonen i gryden lidt efter lidt, og pisk med et piskeris.
Opløs grøntsagsbouillonen i vandet. Hæld grøntsagsbouillonen i gryden lidt efter lidt, og pisk med et piskeris.
Opløs grøntsagsbouillonen i vandet. Hæld grøntsagsbouillonen i gryden lidt efter lidt, og pisk med et piskeris.
18.
Kom pastinak og æble i gryden. Lad sovsen koge cirka 15 minutter, til æble og pastinakker er helt møre.
19.
Blend sovsen. Tilsæt lidt vand, hvis den bliver for tyk. Få eventuelt hjælp af en voksen. Kom låg på gryden, og hold sovsen varm på laveste blus indtil servering.
20.
Pres citronen. Smag sovsen til med salt, peber og citronsaft.
Se videoen.
Se videoen.
Pres citronen. Smag sovsen til med salt, peber og citronsaft. Se videoen.
Ovnbagt laks:
21.
Læg bagepapir i en bradepande. Læg laksekoteletterne i bradepanden, og drys dem med salt og peber. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
22.
Sæt laksen i ovnen sammen med kartofler og rodfrugter, og bag laksen i 10-20 minutter. Den skal være fast i midten. Mærk med en finger.
23.
Servér den ovnbagte laks med kartofler, rodfrugter og karrysovs. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2643 kJ / 629 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 36 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer