- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Laks med rodfrugter
Laks med rodfrugter
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Kartofler og rodfrugter i ovnen er sprøde og smager søde. Elsker du også rødder i ovnen, er det her en god opskrift til dig. Inviter din familie på et lækkert måltid - så kan du måske få din mor eller far til at røre sovsen, mens du sætter fisken i ovnen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til laks med rodfrugter
Rodfrugter
1 kg. kartofler
1 ½ kg. kartofler
½ kg. kartofler
350 g. pastinakker
500 g. pastinakker
175 g. pastinakker
350 g. gulerødder
500 g. gulerødder
175 g. gulerødder
4-5 kviste frisk timian eller 2 tsk. tørret timian
6-7 kviste frisk timian eller 3 tsk. tørret timian
2-3 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret timian
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 tsk. groft salt
3 tsk. groft salt
1 tsk. groft salt
Karry-urtesovs
3 løg
4 ½ løg
1 ½ løg
250 g. pastinakker
375 g. pastinakker
125 g. pastinakker
1 æble
1 ½ æble
½ æble
25 g. smør
40 g. smør
15 g. smør
Ca. 1 spsk. stærk karry
Ca. 1 ½ spsk. stærk karry
Ca. ½ spsk. stærk karry
2 spsk. hvedemel
3 spsk. hvedemel
1 spsk. hvedemel
Ca. 6 dl vand
Ca. 9 dl vand
Ca. 3 dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
1½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
¼ citron
⅓ citron
⅛ citron
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Ovnbagt laks
4 laksekoteletter eller laksesteaks
6 laksekoteletter eller laksesteaks
2 laksekoteletter eller laksesteaks
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Kartoffel
Pastinak
Gulerod
Timian (frisk)
Olie - smagsneutral
Salt
Løg
Æble
Smør
Karry
Hvedemel
Vand
Grøntsagsbouillon
Citron
Peber
Laks (kotelet)
Køkkenredskaber til laks med rodfrugter
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 målebæger
Bagepapir
2 bradepander
1 kartoffelskræller
1 rent viskestykke
2 grydeskeer
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 mellem gryde
1 piskeris
1 blender/foodprocessor
1 grydelåg
1 citruspresser
Køkkenvægt
Måleskeer
Målebæger
Bagepapir
Bradepande
Kartoffelskræller
Viskestykke
Grydeske
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Urtekniv
Mellem gryde
Piskeris
Søjleblender
Grydelåg
Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ovnbagte kartofler og rodfrugter:
3.
Læg bagepapir i en bradepande. Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Vask og skræl kartofler, pastinakker og gulerødder. Se videoen.
5.
Skær kartofler i tern på cirka 2 x 2 centimeter. Læg ternene i bradepanden. Se videoen.
6.
Skær pastinakker i tern på cirka 2 x 2 centimeter. Læg ternene i bradepanden. Se videoen.
7.
Skær gulerødder i små tern på cirka 2 x 2 centimeter. Læg ternene i bradepanden. Se videoen.
8.
Se videoen.
9.
10.
Karry-urtesovs:
11.
Pil og hak løgene. Se videoen.
12.
Vask og skræl pastinakken. Skær den i terninger. Se videoen.
13.
14.
15.
Kom løgene i gryden, og steg dem, til de er klare. Se videoen.
16.
17.
Opløs grøntsagsbouillon i vandet. Hæld grøntsagsbouillonen i gryden lidt efter lidt, og pisk med et piskeris.
Opløs grøntsagsbouillonen i vandet. Hæld grøntsagsbouillonen i gryden lidt efter lidt, og pisk med et piskeris.
Opløs grøntsagsbouillonen i vandet. Hæld grøntsagsbouillonen i gryden lidt efter lidt, og pisk med et piskeris.
18.
19.
20.
Se videoen.
Ovnbagt laks:
21.
Læg bagepapir i en bradepande. Læg laksekoteletterne i bradepanden, og drys dem med salt og peber. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
22.
23.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2643 kJ / 629 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 36 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer