
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tobias’ lakseret
Tobias’ lakseret
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 27 min.
Sværhedsgrad: Medium

Tobias pimper sin livret med gulerod:”I min fritid kører jeg cross. Jeg elsker, når det går stærkt. Jeg kan godt godt lide mad med spark i. På GoCook mad-camp’en lærte jeg at dampe laks.” - Tobias, deltager i GoCook Camp
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tobias’ lakseret
Laks
3 gulerødder (ca. 250 g.)
4 ½ gulerødder (ca. 375 g.)
1 ½ gulerod (ca. 125 g.)
2 porrer
3 porrer
1 porre
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 dl. æblemost
3 dl. æblemost
1 dl. æblemost
2 ½ dl. madlavningsfløde
3 ¾ dl. madlavningsfløde
1 ¼ dl. madlavningsfløde
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
4 laksefileter
6 laksefileter
2 laksefileter
Ris
4 dl. vand
6 dl. vand
2 dl. vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
2 dl. fuldkornsris
3 dl. fuldkornsris
1 dl. fuldkornsris

Gulerod

Porre

Olie

Æblemost

Madlavningsfløde

Salt

Peber

Laks (filet)

Vand

Ris (fuldkorn)
Køkkenredskaber til tobias’ lakseret
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor skål
1 teske
1 mellemstor gryde
1 si
2 grydelåg
1 spiseske
1 stor gryde
1 grydeske
1 fad

Køkkenvægt

Målebæger

Skærebræt

Stor skarp kniv

Stor skål

Teske

Mellem gryde

Si

Grydelåg

Spiseske

Stor gryde

Grydeske

Serveringsfad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Laks: Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i store tern. Se videoen.
4.
Skyl, og rens porrerne. Skær et langt snit tværs ned gennem en porre. Skyl porren godt i koldt vand. Gør det samme med den anden porre. Skær porrerne i skiver. Se videoen.
Skyl, og rens porrerne. Skær et langt snit tværs ned gennem en porre. Skyl porren godt i koldt vand. Gør det samme med de andre porrer. Skær porrerne i skiver. Se videoen.
Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Skær porren i skiver. Se videoen.
5.
Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Se videoen.
Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog.
Se videoen.
Se videoen.
6.
Tilsæt risene, læg låg på gryden, og kog risene i cirka 25 minutter (tjek den præcise kogetid på pakken eller posen). Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
7.
Laks: Varm olie op i en stor gryde. Kom porrer og gulerødder i gryden, og steg dem i 2 minutter.
8.
Hæld æblemost, madlavningsfløde, salt og peber i gryden. Se videoen.
9.
Læg laksestykkerne oven på grøntsagerne. Vask hænder.
10.
Læg låg på gryden, og damp laksestykkerne i 8 minutter. Tag gryden af varmen.
11.
Læg laksestykkerne i et fad. Hæld grøntsager og sovs over laksen, og servér med ris til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2457 kJ / 587 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 35 %
Fedt: 47 %
Heraf mættet fedt: 11 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer