
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Burger>
- Klassisk burger
Klassisk burger
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

En klassisk burger smager fantastisk og er nem at lave! Hvis du vil pimpe din burger, kan du for eksempel komme ost eller chilimayo i.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til klassisk burger
Fyld
4 tomater
1 agurk
8 salatblade
Bøf
400 g. hakket oksekød max. 10 % fedt
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
4 spsk. olie
Tilbehør
Ketchup
4 fuldkornsburgerboller

Tomat

Agurk

Grønt salathoved

Hakket oksekød

Salt

Peber

Olie - smagsneutral

Tomatketchup

Burgerboller (fuldkorn)
Køkkenredskaber til klassisk burger
1 sæt måleskeer
1 køkkenvægt
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 rent viskestykke
1 stegepande
1 paletkniv
1 middagstallerken
1 brødkniv
1 brødrister

Måleskeer

Køkkenvægt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Viskestykke

Stegepande

Paletkniv

Middagstallerken

Brødkniv

Brødrister
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
Skyl tomat, agurk og salatblade. Lad salatbladene dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
4.
Skær tomater og agurk i tynde skiver.
Skær tomat og agurk i tynde skiver.
Bøffer:
5.
Del det hakkede oksekød i fire lige store portioner, og form dem til flade bøffer. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Krydr med salt og peber. Se videoen.
Del det hakkede oksekød i seks lige store portioner, og form dem til flade bøffer. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Krydr med salt og peber. Se videoen.
Del det hakkede oksekød i to lige store portioner, og form dem til flade bøffer. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Krydr med salt og peber. Se videoen.
6.
Hæld olie i en stegepande, og varm det op.
7.
Kom bøfferne på stegepanden. Steg bøfferne i cirka 5 minutter, til de er gyldne.
8.
Vend bøfferne, og steg dem i cirka 5 minutter på den anden side, til de er gyldne og gennemstegte.
9.
Sluk for kogepladen, og tag bøfferne af stegepanden. Læg dem på en ren tallerken.
Saml burgerne:
10.
Lun burgerbollerne på en brødrister eller i ovnen, og skær dem over.
11.
Kom lidt ketchup på bollens nederste del.
12.
Læg et salatblad og herefter bøffen ovenpå.
13.
Kom tomat og agurk ovenpå bøffen.
14.
Saml burgerne med den øverste del af bollen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1330 kJ / 317 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 40 %
Heraf mættet fedt 3,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer