- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Ris og nudler>
- Kyllingespyd med nudelsalat
Kyllingespyd med nudelsalat
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Disse kyllingespyd med peanutsovs bliver også kaldet “Satay” i Sydøstasien, hvor retten kommer fra. Satay betyder “kød på pind, serveret med sovs", mums! I denne version sparer vi på kødet ved at bruge halvt kylling og halvt grøntsager på de lækre satay-spyd.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kyllingespyd med nudelsalat
Peanutsovs:
½ løg
¾ løg
¼ løg
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. sesamolie
1 ½ tsk. sesamolie
½ tsk. sesamolie
2 store spsk. peanutbutter
3 store spsk. peanutbutter
1 stor spsk. peanutbutter
1 dl. vand
1 ½ dl. vand
½ dl. vand
3 spsk. hakkede tomater fra brik eller dåse
4 ½ spsk. hakkede tomater fra brik eller dåse
1 ½ spsk. hakkede tomater fra brik eller dåse
1 dåse kokosmælk
1 ½ dåse kokosmælk
½ dåse kokosmælk
1 spsk. honning
1 ½ spsk. honning
½ spsk. honning
1 spsk. soja
1 ½ spsk. soja
½ spsk. soja
Kyllingesatay:
2 peberfrugter fx rød eller gul
3 peberfrugter fx rød eller gul
1 peberfrugt fx rød eller gul
1 squash
1 ½ squash
½ squash
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 spsk. honning
3 spsk. honning
1 spsk. honning
3 spsk. soja
4 ½ spsk. soja
1 ½ spsk. soja
1 tsk. sesamolie
1 ½ tsk. sesamolie
½ tsk. sesamolie
300 g. kyllingeinderfilet
450 g. kyllingeinderfilet
150 g. kyllingeinderfilet
Nudler:
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
250 g. fuldkornsnudler
375 g. fuldkornsnudler
125 g. fuldkornsnudler
300 g. ærter
450 g. ærter
150 g. ærter
2 spsk. sesamolie
3 spsk. sesamolie
1 spsk. sesamolie
Løg
Hvidløg
Olie - smagsneutral
Sesamolie
Peanutbutter
Vand
Hakkede tomater
Kokosmælk
Honning
Soja
Peberfrugt
Squash
Kyllingeinderfilét
Salt
Nudler (fuldkorn)
Ærter
Køkkenredskaber: til kyllingespyd med nudelsalat
2 spiseskeer
1 teske
1 decilitermål
1 køkkenvægt
2 skærebrætter
1 lille skarp kniv
2 store skarpe knive
1 stegepande
1 dyb tallerken
1 paletkniv
1 lille skål
2 gafler
8 spyd
1 bagepensel
1 grilltang
1 stor gryde
1 dørslag
Spiseske
Teske
Decilitermål
Køkkenvægt
Skærebræt
Urtekniv
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stegepande
Dyb tallerken
Paletkniv
Lille røreskål
Gaffel
Træspyd - bambusspyd
Bagepensel
Grilltang
Stor gryde
Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Peanutsovs:
3.
Pil løg og hvidløg, og hak dem i små stykker. Se videoen.
4.
Varm en stegepande op til middelvarme. Kom olie og sesamolie på stegepanden. Steg løg og hvidløg i 5 minutter, mens du rører med en paletkniv.
5.
Kom peanutbutter og vand på stegepanden, og rør godt. Når det koger, så tilsæt hakket tomat, kokosmælk og honning. Lad det hele småkoge i cirka 10 minutter. Smag til med soja. Kom det op i en dyb tallerken, når det er færdigt.
Kyllingesatay:
6.
Skyl peberfrugter og squash. Skær peberfrugterne i store tern og squashen i tynde skiver. Se videoen.
7.
Pil løget, og skær det i både.
8.
Rør en marinade af honning, soja og sesamolie sammen i en lille skål.
9.
Skær kyllingefileterne i mundrette stykker på et rent skærebræt med en ren, skarp kniv. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
10.
Saml spydene med kyllingefileterne, squash og peberfrugt på skift, og læg dem på en tallerken. Vask hænder. Pensl spydene med marinaden.
11.
Varm en stegepande op til middel varme. Kom spydene på den varme stegepande, og steg dem i cirka 10 minutter. Vend spydene undervejs, så de ikke brænder på.
Nudler:
12.
Kom vand og salt i en stor gryde. Stil gryden på en kogeplade, tænd for varmen og læg låg på.
13.
Når vandet koger, så tilsæt fuldkornsnudlerne og kog dem efter anvisning på pakken. Rør i nudlerne undervejs med en gaffel.
14.
Kog ærterne med i gryden med nudler i det sidste minut.
15.
Kom et dørslag i vasken, og hæld vandet fra nudlerne og ærterne. Vend nudlerne og ærterne i sesamolie.
16.
Servér kyllingesatay med peanutsovs og nudler.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3630 kJ / 868 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 34 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 22 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer