Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kylling:

3.

Pil og hak hvidløg fint. Se videoen.

4.

Skær kyllingebryst-fileterne i strimler. Kom kylling, hvidløg, paprika og soja i en lufttæt plastikbøtte. Ryst det, til kyllingen er dækket, og lad det hele hvile i 30 minutter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

Koge ris:

5.

Kom risene i en si. Skyl dem i koldt vand til vandet er klart. Se videoen.

6.

Kom vand og salt i en gryde, og læg låg på. Tænd for middel varme. Når vandet koger, så kom risene i vandet. Læs på pakken, hvordan du koger risene.

Stege kylling:

7.

Varm olie op på en stegepande ved middel varme, og steg kyllinge-strimlerne i cirka 4 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Vend dem et par gange undervejs med en spatel.

Rissalat:

8.

Skyl ærterne. Bruger du frosne ærter, så tø dem op ved at hælde kogende vand over dem, og lade dem stå i 2-3 minutter, eller til de er tøet op.

9.

Skyl aspargesene, og knæk stokken af. Se videoen.

10.

Kom cirka ½ liter vand i en gryde, og bring vandet i kog. Kom aspargesene i gryden, og lad dem koge i 1 minut. Hæld vand og asparges ned i et dørslag, og kom koldt vand over aspargesene.

11.

Skær aspargesene over på skrå i cirka 2 centimeter lange stykker.

12.

Skær enderne af gulerødderne, skræl dem og riv gulerødderne på den grove side af rivejernet. Se videoen.

13.

Skyl agurken, og skær den i små tern.

14.

Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persille og purløg fint. Se videoen.

15.

Skær citronen over, og pres saften af den. Se videoen.

16.

Dryp olie og citronsaft over de færdigkogte ris, og krydér med salt. Rør rundt, så risene ikke klumper.

17.

Anret rissalaten i din madkasse.

Næringsindhold per portion

Energi: 3550 kJ / 203 kcal

Protein: 40 %

Kulhydrat: 40 %

Fedt: 19 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Ris, koge

Ris, koge

Asparges, ordne grønne

Asparges, ordne grønne

Sådan river du gulerødder groft og fint

Sådan river du gulerødder groft og fint

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 68 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min