
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Streetfood>
- Kyllingespyd
Kyllingespyd
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Medium

Smæk marineret kylling på et spyd og guf de saftige godbidder direkte fra pinden. Se dét er lækkert. Især på madpakken.
Tip: Du kan både bage spyddene i ovnen, grille dem eller stege dem på panden.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kyllingespyd
Kyllingespyd:
280 g. kyllingeinderfilet
4 spsk. olie til stegning
Marinade:
½ lime
1 fed hvidløg
½ spsk. olie
1 spsk. honning
2 spsk. soja

Kyllingeinderfilét

Olie - smagsneutral

Lime

Hvidløg

Honning

Soja
Køkkenredskaber til kyllingespyd
4 træspyd
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 citruspresser
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 mellemstor skål
1 stegepande
1 paletkniv

Træspyd - bambusspyd

Køkkenvægt

Spiseske

Citruspresser

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Mellem røreskål

Stegepande

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Forbered spyd:
3.
Hvis du bruger træspyd, skal du lægge dem i blød i koldt vand i 5-10 minutter, før du bruger dem.
Marinade:
4.
Pres saften ud af den halve lime. Se videoen.
5.
Pil og hak hvidløget fint. Se videoen.
6.
Kom hvidløg, olie, honning, soja og lime op i en mellemstor skål. Rør alle ingredienserne sammen.
Kylling:
7.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingekødet i stykker på cirka 3 x 3 centimeter.
8.
Kom dem op i skålen med marinaden, og bland det hele godt sammen. Lad kødet trække minimum 20 minutter i marinaden.
Kyllingespyd:
9.
Klip træspydene, så de passer til en madkasse i længden.
10.
Kom kyllinge-stykkerne på de 4 spyd.
11.
Varm en stor stegepande op til høj varme. Kom olie på panden og varm den op. Læg spyddene på, og steg dem i cirka 15 minutter. Vend kyllingespydene undervejs, så de får en fin lysebrun farve hele vejen rundt og bliver gennemstegte.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 929 kJ / 222 kcal
Protein: 30 %
Kulhydrat: 11 %
Fedt: 59 %
Heraf mættet fedt: 0,6 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer