1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Kød>
  5. Fjerkræ>
  6. Kyllingenuggets med ovnbagte grøntsager og dip

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kyllingenuggets: Pil, og hak hvidløget fint. Se videoen.

4.

Frisk timian: Kom vand i en lille skål, og skyl timian i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak timianen fint. Se videoen.

5.

Kom yoghurt, hvidløg, timian, honning, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen til en marinade. Se videoen.

6.

Skær kyllingefileterne i store, firkantede stykker på cirka 3 x 3 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

7.

Kom kylling og yoghurt-marinaden i en stor skål, og bland det sammen. Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt den i køleskabet i 1 time.

8.

Ovnbagte grøntsager: Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Læg bagepapir på to bageplader.
Ovnbagte grøntsager: Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Læg bagepapir på tre bageplader.
Ovnbagte grøntsager: Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade.

9.

Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker. Skær grøntsagerne over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både. Kom dem i en stor skål eller en stor frysepose.

10.

Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 4 spiseskeer citronsaft. Gem 1 spiseske til mayonnaisen. Se videoen.
Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 6 spiseskeer citronsaft. Gem 1 ½ spiseske til mayonnaisen. Se videoen.
Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 2 spiseskeer citronsaft. Gem 1 teske til mayonnaisen. Se videoen.

11.

Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen.

12.

Hæld olie-blandingen over grøntsagerne i posen eller skålen. Bland det hele rundt. Kom dem på bagepladerne, og i ovnen, og bag dem i 45 minutter, til de er møre og gyldne.
Hæld olie-blandingen over grøntsagerne i posen eller skålen. Bland det hele rundt. Kom dem på bagepladen, og i ovnen, og bag dem i 45 minutter, til de er møre og gyldne.

13.

Estragonmayo: Kom æggeblommer, salt, citronsaft og sennep i en stor skål. Pisk det sammen med en elpisker i cirka 2 minutter. Se videoen.

Estragonmayo: Kom æggeblomme, salt, citronsaft og sennep i en stor skål. Pisk det sammen med en elpisker i cirka 2 minutter Se videoen.

Estragonmayo: Kom æggeblomme, salt, citronsaft og sennep i en stor skål. Pisk det sammen med en elpisker i cirka 2 minutter. Se videoen.

14.

Hæld olie i skålen i en meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise. Det tager cirka 10 minutter.

15.

Frisk estragon: Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint. Se videoen.
Frisk estragon: Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint. Se videoen.
Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint. Se videoen.

16.

Rør estragon i mayonnaisen. Smag den til med salt, citronsaft og peber, og sæt den i køleskabet.

17.

Kyllingenuggets fortsat: Kom rasp i dyb tallerken.

18.

Tag kyllingestykkerne op af marinaden, vend dem i rasp, og læg dem på en ren tallerken.

19.

Kom olie og smør i en stegepande med høj kant, og varm op, til smørret er smeltet og bruset af.

20.

Steg kyllingestykkerne ved medium varme, så de bliver sprøde og gyldne på alle sider. De skal have cirka 3 minutter på hver side.

21.

Server dine nuggets med ovnbagte grøntsager og estragonmayo. Gem resten af din mayo i køleskabet.

Næringsindhold per portion

Energi: 4876 kJ / 1166 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 30 %

Fedt: 55 %

Heraf mættet fedt: 12 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Måleenheder

Måleenheder

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Majonæse

Majonæse

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 110 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min