1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Kød>
  5. Fjerkræ>
  6. Kyllingenuggets med ovnbagte grøntsager og dip

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kyllingenuggets:

3.

Pil, og hak hvidløget fint. Se videoen.

4.

Kom vand i en lille skål, og skyl timian i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak timianen fint. Se videoen.

5.

Kom yoghurt, hvidløg, timian, honning, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen til en marinade.

6.

Skær kyllingefileterne i store, firkantede stykker på cirka 3 x 3 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

7.

Kom kylling og yoghurt-marinaden i en stor skål, og bland det sammen. Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt den i køleskabet i 1 time.

Ovnbagte grøntsager:

8.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Læg bagepapir på to bageplader.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Læg bagepapir på tre bageplader.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade.

9.

Skræl kartofler. Se videoen.

10.

Skræl gulerødder. Se videoen.

11.

Skræl pastinakker. Se videoen.

12.

Skær kartoflerne over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både. Kom dem i en stor skål eller en stor frysepose.

13.

Skær gulerødderne over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både. Kom dem op til kartoflerne. Se videoen.

14.

Skær pastinakkerne over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både. Kom dem op til de andre grøntsager. Se videoen.

15.

Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 4 spiseskeer citronsaft. Gem 1 spiseske til mayonnaisen. Se videoen.
Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 6 spiseskeer citronsaft. Gem 1 ½ spiseske til mayonnaisen. Se videoen.
Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 2 spiseskeer citronsaft. Gem 1 teske til mayonnaisen. Se videoen.

16.

Kom olie, citronsaft, salt og peber i en lille skål, og rør det sammen.

17.

Hæld olie-blandingen over grøntsagerne i posen eller skålen. Bland det hele rundt. Kom dem på bagepladerne, og i ovnen, og bag dem i 45 minutter, til de er møre og gyldne.
Hæld olie-blandingen over grøntsagerne i posen eller skålen. Bland det hele rundt. Kom dem på bagepladen, og i ovnen, og bag dem i 45 minutter, til de er møre og gyldne.

Estragonmayo:

18.

Kom æggeblommer, salt, citronsaft og sennep i en stor skål. Pisk det sammen med en elpisker i cirka 2 minutter. Se videoen.

Kom æggeblomme, salt, citronsaft og sennep i en stor skål. Pisk det sammen med en elpisker i cirka 2 minutter Se videoen.

Kom æggeblomme, salt, citronsaft og sennep i en stor skål. Pisk det sammen med en elpisker i cirka 2 minutter. Se videoen.

19.

Hæld olie i skålen i en meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise. Det tager cirka 10 minutter.

20.

Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint.

Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint.

Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint.

21.

Rør estragon i mayonnaisen. Smag den til med salt, citronsaft og peber, og sæt den i køleskabet.

Kyllingenuggets - fortsat:

22.

Kom rasp i dyb tallerken.

23.

Tag kyllingestykkerne op af marinaden, vend dem i rasp, og læg dem på en ren tallerken. Vask hænder.

24.

Kom olie og smør i en stegepande med høj kant, og varm op, til smørret er smeltet og bruset af.

25.

Steg kyllingestykkerne ved medium varme, så de bliver sprøde og gyldne på alle sider. De skal have cirka 3 minutter på hver side.

26.

Server dine nuggets med ovnbagte grøntsager og estragonmayo. Gem resten af din mayo i køleskabet.

Næringsindhold per portion

Energi: 4876 kJ / 1166 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 30 %

Fedt: 55 %

Heraf mættet fedt: 12 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Skrælle gulerod

Skrælle gulerod

Forskel på pastinak og persillerod og skrælle pastinak

Forskel på pastinak og persillerod og skrælle pastinak

Gulerod i tykke og tynde stave

Gulerod i tykke og tynde stave

Pastinak i tykke og tynde stave

Pastinak i tykke og tynde stave

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Majonæse

Majonæse

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min