Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skær hvert kyllingebryst ud i 4 stykker. Læg dem i en skål med kærnemælk.

4.

Kyllingestykkerne må gerne stå i kærnemælken i en time i køleskabet, men du kan også bruge dem med det samme.

5.

Skær roden af rødløgene, og pil beskidte yderblade af. Skrællen må gerne blive på, så rødløget ikke bliver for mørkt. Skær rødløgene i kvarte.

6.

Vask græskarret rent i koldt vand. Flæk det på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret ud i 8 lige store både.

Vask græskarene rene i koldt vand. Flæk dem et af gangen på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret ud i 8 lige store både.

Vask græskarret rent i koldt vand. Flæk det på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Skær den ene halvdel af græskarret ud i 4 lige store både. Den anden halvdel skal du ikke bruge.

7.

Læg græskar på en bageplade med bagepapir sammen med de kvarte stykker rødløg.

8.

Tænd ovnen på 175 grader. Sæt bagepladen ind, og bag rødløg og græskar i cirka 40 minutter, til græskar-stykkerne er møre. Stik en kniv i et stykke græskar, for at mærke, om de er færdige. Hvis det føles blødt at stikke i, er de møre og færdigbagte.

9.

Knus cornflakesene en lille smule med hænderne. Kom de knuste cornflakes i en skål. Kom paprika eller stødt chili og salt ned til cornflakesene.

10.

Læg bagepapir på en bageplade. Tag et kyllingestykke op af kærnemælken med to gafler, så der ikke er ret meget kærnemælk på kødet. Vend stykkerne på alle sider i cornflakes. Læg dem på bagepapiret. Vask hænder.

11.

Sæt ovnen på varmluft, eller skru op til 200 grader, og bag kyllingen i 15 minutter, mens grøntsagerne bager færdig.

12.

Rør ingredienserne til sennepsdippen sammen, og smag til med salt og peber.

13.

Drys eventuelt retten med hakket persille. Spis dine kyllingenuggets med bagt græskar, rødløg, sennepsdip og brød til. Velbekomme! Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1886 kJ / 451 kcal

Protein: 28 %

Kulhydrat: 38 %

Fedt: 34 %

Heraf mættet fedt: 2,6 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min