1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Madpandekager>
  5. Madpandekager med græskarcreme

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Græskar-creme: Skær hokkaido-græskarret i skiver på cirka 1 centimeter i tykkelsen. Skær derefter hver skive i tern på cirka 1 centimeter. Se videoen.
Græskar-creme: Skær hokkaido-græskarret i skiver på cirka 1 centimeter i tykkelsen. Skær derefter hver skive i tern på cirka 1 centimeter.
Se videoen.

4.

Kom græskar-ternene i gryden, og hæld vand i, til græskar-ternene lige er dækkede. Læg låg på, og bring vandet i kog ved høj varme.

5.

Skru ned på lav varme, og lad græskar-ternene koge i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk efter ved at stikke i et tern med en lille skarp kniv. Kniven skal slippe græskarret nemt.

6.

Stil en skål ned i håndvasken med et dørslag ovenpå. Hæld vand og græskar-tern ned i dørslaget, og lad dem dryppe af. Gem kogevandet og hæld ternene tilbage i gryden.

7.

Kom salt, peber, spidskommen og ½ deciliter kogevand i gryden. Stil den ned i håndvasken. Blend med stavblenderen, til det er en mos uden klumper. Kom lidt mere kogevand i, hvis den er svær at blende. Smag til med salt.
Kom salt, peber, spidskommen og 1 deciliter kogevand i gryden. Stil den ned i håndvasken. Blend med stavblenderen, til det er en mos uden klumper. Kom lidt mere kogevand i, hvis den er svær at blende. Smag til med salt.
Kom salt, peber, spidskommen og ¼ deciliter kogevand i gryden. Stil den ned i håndvasken. Blend med stavblenderen, til det er en mos uden klumper. Kom lidt mere kogevand i, hvis den er svær at blende. Smag til med salt.

8.

Fyld: Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

9.

Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern på størrelse med en terning.

10.

Skyl squashen, og skær den i tynde skiver.

11.

Pil, og hak hvidløg.

12.

Kom olie på en stegepande, og varm den op ved middel varme.

13.

Kom kartoffel-ternene på stegepanden. Skru ned til svag varme. Lad dem stege i cirka 10 minutter, til kartoflerne er møre.

14.

Kom squash, løg, hvidløg og timian ned til kartoflerne. Lad det hele stege i endnu 3-4 minutter. Tilsæt ærterne, rør rundt og smag til med salt og peber.

15.

Smør et ovnfast fad med olie.

16.

Tag en madpandekage, og fordel 2 spiseskeer græskarcreme på midten af madpandekagen. Kom derefter 2 spiseskeer kartoffel-fyld på. Rul pandekagen sammen, og læg den i fadet. Gentag med alle madpandekagerne.

17.

Drys revet ost over, og stil fadet i ovnen i cirka 10 minutter, til osten er smeltet og lidt gylden. Velbekomme!
Drys revet ost over, og stil fadet i ovnen i cirka 10 minutter, til osten er smeltet og lidt gylden. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 2486 kJ / 594 kcal

Protein: 17 %

Kulhydrat: 52 %

Fedt: 30 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Film 10: Sådan skærer du et græskar i tern

Film 10: Sådan skærer du et græskar i tern

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 120 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min