- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Kyllingelår med sesam
Kyllingelår med sesam
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Medium
Sesam, sesam, luk dig op! Her er Ali Babas remse adgangskoden til en nem og simpel kulinarisk oplevelse. Åbn hulen til den dejlige smag, og server knasende sprøde kyllingelår med cremet rødbedesalat for din familie. Server lækre grovflutes til retten.
Tip: Køb kogte rødbeder til salaten. Så er den hurtig klar.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kyllingelår med sesam
Kylling
1 æg
½ tsk. stødt chili
¾ tsk. stødt chili
¼ tsk. stødt chili
2 spsk. sesamfrø
3 spsk. sesamfrø
1 spsk. sesamfrø
1 tsk. olie
½ tsk. olie
4 kyllingelår
6 kyllingelår
2 kyllingelår
½ tsk. groft salt
¾ tsk. groft salt
¼ tsk. groft salt
Tilbehør
250 g. hvidkål
375 g. hvidkål
125 g. hvidkål
4 skiver fuldkornsbrød
6 skiver fuldkornsbrød
2 skiver fuldkornsbrød
Rødbedesalat
500 g. rødbeder
750 g. rødbeder
250 g. rødbeder
1 salatløg
1 ½ salatløg
½ salatløg
2 spsk. kapers
3 spsk. kapers
1 spsk. kapers
3 dl A38
4 ½ dl A38
1 ½ dl A38
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
Æg
Chili
Sesamfrø
Olie - smagsneutral
Kyllingelår
Salt
Hvidkål
Fuldkornsbrød
Rødbede
Salatløg
Kapers
A38
Peber
Køkkenredskaber til kyllingelår med sesam
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 sæt måleskeer
1 dyb tallerken
1 gaffel
1 kagetallerken
1 ovnfast fad
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 kniv lille skarp
1 dørslag
1 gryde mellem
1 grydelåg
1 kødnål
1 skål mellem
1 røreske
Køkkenvægt
Målebæger
Måleskeer
Dyb tallerken
Gaffel
Kagetallerken
Ovnfast fad
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Urtekniv
Dørslag
Mellem gryde
Grydelåg
Kødnål
Mellem røreskål
Røreske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kylling:
3.
4.
Slå ægget ud i en dyb tallerken, og pisk det med en gaffel. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Se videoen.
5.
6.
7.
Dyp hvert kyllingelår i æg på alle sider. Dyp dem derefter i sesamfrø og chili. Læg lårene op i det ovnfaste fad, og krydr med salt. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
8.
Sæt fadet i ovnen i 40 minutter, til kyllingelårene er gennemstegte. Kødet må ikke være rødt ved benet.
Tilbehør:
9.
Rødbedesalat:
10.
Vask rødbederne under koldt vand. Kom dem i gryden, og hæld vand på, så rødbederne er dækkede. Kog dem i 40 minutter, til de er møre. Tjek om de er møre ved at stikke en kødnål ned i en rødbede. Hvis rødbeden let slipper kødnålen, er de møre. Se videoen.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1867 kJ / 446 kcal
Protein: 31 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer