
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Kyllingelår med sesam
Kyllingelår med sesam
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Medium

Sesam, sesam, luk dig op! Her er Ali Babas remse adgangskoden til en nem og simpel kulinarisk oplevelse. Åbn hulen til den dejlige smag, og server knasende sprøde kyllingelår med cremet rødbedesalat for din familie. Server lækre grovflutes til retten.
Tip: Køb kogte rødbeder til salaten. Så er den hurtig klar.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kyllingelår med sesam
Kylling
1 æg
½ tsk. stødt chili
¾ tsk. stødt chili
¼ tsk. stødt chili
2 spsk. sesamfrø
3 spsk. sesamfrø
1 spsk. sesamfrø
1 tsk. olie
½ tsk. olie
4 kyllingelår
6 kyllingelår
2 kyllingelår
½ tsk. groft salt
¾ tsk. groft salt
¼ tsk. groft salt
Tilbehør
250 g. hvidkål
375 g. hvidkål
125 g. hvidkål
4 skiver fuldkornsbrød
6 skiver fuldkornsbrød
2 skiver fuldkornsbrød
Rødbedesalat
500 g. rødbeder
750 g. rødbeder
250 g. rødbeder
1 salatløg
1 ½ salatløg
½ salatløg
2 spsk. kapers
3 spsk. kapers
1 spsk. kapers
3 dl A38
4 ½ dl A38
1 ½ dl A38
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber

Æg

Chili

Sesamfrø

Olie - smagsneutral

Kyllingelår

Salt

Hvidkål

Fuldkornsbrød

Rødbede

Salatløg

Kapers

A38

Peber
Køkkenredskaber til kyllingelår med sesam
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 sæt måleskeer
1 dyb tallerken
1 gaffel
1 kagetallerken
1 ovnfast fad
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 kniv lille skarp
1 dørslag
1 gryde mellem
1 grydelåg
1 kødnål
1 skål mellem
1 røreske

Køkkenvægt

Målebæger

Måleskeer

Dyb tallerken

Gaffel

Kagetallerken

Ovnfast fad

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Urtekniv

Dørslag

Mellem gryde

Grydelåg

Kødnål

Mellem røreskål

Røreske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kylling:
3.
Tænd ovnen på 225 grader.
4.
Slå ægget ud i en dyb tallerken, og pisk det med en gaffel. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Se videoen.
5.
Bland chili og sesamfrø sammen på en kagetallerken.
6.
Smør et ovnfast fad med olie.
7.
Dyp hvert kyllingelår i æg på alle sider. Dyp dem derefter i sesamfrø og chili. Læg lårene op i det ovnfaste fad, og krydr med salt. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
8.
Sæt fadet i ovnen i 40 minutter, til kyllingelårene er gennemstegte. Kødet må ikke være rødt ved benet.
Tilbehør:
9.
Fjern de yderste grove blade fra kålen. Skær stokken væk. Snit kålen i tynde strimler, og skyl det i koldt vand. Lad kålen dryppe af i et dørsalg. Se videoen.
Fjern de yderste, grove blade fra kålen. Skær stokken væk. Snit kålen i tynde strimler, og skyl det i koldt vand. Lad kålen dryppe af i et dørsalg. Se videoen.
Fjern de yderste, grove blade fra kålen. Skær stokken væk. Snit kålen i tynde strimler, og skyl det i koldt vand. Lad kålen dryppe af i et dørsalg. Se videoen.
Rødbedesalat:
10.
Vask rødbederne under koldt vand. Kom dem i gryden, og hæld vand på, så rødbederne er dækkede. Kog dem i 40 minutter, til de er møre. Tjek om de er møre ved at stikke en kødnål ned i en rødbede. Hvis rødbeden let slipper kødnålen, er de møre. Se videoen.
11.
Sæt et dørslag i vasken og hæld kogevand og rødbeder ned i dørslaget. Få eventuel hjælp af en voksen. Hæld derefter koldt vand henover rødbederne. Gnub skrællen af rødbederne med hænderne.
12.
Skær enden af rødbederne og skær dem i tern.
13.
Pil og hak salatløget. Se videoen.
14.
Hæld lagen fra kaperserne.
15.
Bland A38 med hakkede løg, kapers og rødbeder og smag salaten til med salt og peber.
Bland A38 med løg, kapers og rødbeder og smag salaten til med salt og peber.
Bland A38 med de hakkede løg, kapers og rødbeder og smag salaten til med salt og peber.
16.
Server de sprøde kyllingelår med rødbedesalaten, fuldkornsbrødet og hvidkålen. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1867 kJ / 446 kcal
Protein: 31 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer