1. >
  2. Opskrifter>
  3. Smagekassen>
  4. Rodfrugter>
  5. Focaccia-sandwich med rødbedebøffer

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Lave dej:

3.

Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op et øjeblik, til det er lunkent. Mærk efter med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt som din finger.

4.

Hæld vandet op i en stor skål.

5.

Smuldr gæren ned i skålen. Rør rundt, til gæren er opløst.

6.

Kom olie, sukker og salt i en skålen, og rør rundt.

7.

Rør grahamsmelet i.

8.

Rør derefter hvedemelet i lidt ad gangen, og ælt dejen med en røreske i 5 minutter. Husk at bruge nogle kræfter på det, så dejen bliver æltet godt igennem. Se videoen.

9.

Lad dejen hvile i 10 minutter, eller lad den hæve i 30 minutter, hvis du har tid.

Forme focaccia:

10.

Beklæd en lille bradepande (på 20 x 30 centimeter) eller en bageplade med bagepapir. Hæld olivenolie på. Fordel olivenolien på bagepapiret med fingrene.

11.

Hæld dejen ned i bradepanden eller ud på bagepladen. Hiv ud i siderne, så den fylder bradepanden ud eller fylder cirka 20 x 30 centimeter på bagepladen.

12.

Kom vand, salt og olivenolie ned i en melryster, og ryst det, indtil saltet er opløst. Hæld derefter straks blandingen ud over den hævede dej, og fordel den med fingrene. Tryk små fordybninger i dejen, så olieblandingen lægger sig i hullerne.

13.

Dæk dejen med husholdningsfilm, så fugten ikke forsvinder fra dejen, og lad den hæve i 30 minutter. 
Rør farsen til rødbedebøffer mens det hæver.

Fars til rødebødebøffer:

14.

Vask og skræl rødbeden. Riv rødbeden, til du har 100 gram. Pres saften ud af den revne rødbede. Se videoen.

15.

Vask og skræl knoldsellerien. Riv den, til du har 60 gram. Se videoen.

16.

Kom revet rødbede og knoldselleri op i en skål.

17.

Klip brikken med bælgfrugterne op over vasken. Hæld dem i et dørslag, og skyl dem med koldt vand. Dup eventuelt bælgfrugterne helt fri for vand i et rent viskestykke.

18.

Mos dem med en gaffel, og kom dem op i skålen til de revne grøntsager.

19.

Pil løget. Riv det på den fine side af et rivejern, og kom også det op i skålen Se videoen.

20.

Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Kom det op i skålen.

21.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Gør det samme med det andet æg. Se videoen.

Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Se videoen.

22.

Tilsæt ketchup, hvedemel, paprika, salt og peber. Rør godt rundt. Lad eventuelt rødbedefarsen hvile på køl i 10 minutter.

Bage brød:

23.

Tænd ovnen på 230 grader.

24.

Tryk eventuelt nye fordybninger i den hævede focaccia.

25.

Kom focacciaen i ovnen, og bag den i 10-15 minutter, til den er gylden og sprød på toppen.

26.

Lad den køle af på en rist.

Stege rødbedebøffer:

27.

Kom olien på en stegepande og varm den op til middelhøj varme.

28.

Tag to spiseskefulde fars, og kom det på panden. Tryk bøffen flad. Der skal være god plads imellem bøfferne.

29.

Steg rødbedebøfferne i cirka 7 minutter på hver side, eller til de har fået stegeskorpe. Vend dem med en paletkniv.

Samle focaccia:

30.

Skær focacciaen ud i stykker, så den passer til rødbedebøfferne.

31.

Skær focacciaen over, og smør med pesto.

32.

Skyl salaten grundigt, og tør den med et rent viskestykke. Læg den ovenpå pestoen.

33.

Skyl tomater og agurk, og skær begge dele i skiver. Læg dem ovenpå salaten.

34.

Læg en rødbedebøf i hver sandwich, og saml dem.

Næringsindhold per portion

Energi: 2841 kJ / 679 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 55 %

Fedt: 29 %

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Dej, ælte

Dej, ælte

Rivejern

Rivejern

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Løg, rive

Løg, rive

Æg, vurdér om det er friskt

Æg, vurdér om det er friskt

Inspiration

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 70 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 15 min