
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Bøffer og deller>
- Kyllingefrikadeller med kartofler og grønt
Kyllingefrikadeller med kartofler og grønt
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvis du elsker frikadeller, vil du også elske kyllingefrikadeller! De smager skønt med bagte kartofler og grøntsager til, og er heller ikke værst i madpakken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kyllingefrikadeller med kartofler og grønt
Grøntsager:
1 kg små kartofler
1 ½ kg små kartofler
500 g. små kartofler
½ dl olie
¼ dl olie
1 ½ tsk. groft salt
2 tsk. groft salt
1 tsk. groft salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
600 g. squash
900 g. squash
300 g. squash
6 tomater
9 tomater
3 tomater
Kyllingefrikadeller:
450 g. hakket kyllingekød
675 g. hakket kyllingekød
225 g. hakket kyllingekød
½ løg
1 løg
¼ løg
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 æg
2 æg
½ æg
1 spsk. havregryn
1 ½ spsk. havregryn
½ spsk. havregryn
1 dl mælk
1 ½ dl mælk
½ dl mælk
1 spsk. olie til stegning
1 ½ spsk. olie til stegning
½ spsk. olie til stegning

Kartoffel

Olie - smagsneutral

Salt

Peber

Squash

Tomat

Hakket kyllingekød

Løg

Æg

Havregryn

Mælk
Køkkenredskaber til kyllingefrikadeller med kartofler og grønt
2 skærrebrædder
1 lille skarp kniv
1 stort ovnfast fad
1 stor skarp kniv
1 stor skål
1 røreske
1 kop
1 dessertske
1 middagstallerken
1 serveringsfad

Skærebræt

Urtekniv

Stort ovnfast fad

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor røreskål

Røreske

Kop

Dessertske

Middagstallerken

Serveringsfad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grøntsager:
3.
Tænd ovnen på 180 grader. Smør et ovnfast fad med 1 spiseske olie.
4.
Vask de små kartofler. Skær kartoflerne over i halve, og kom dem i fadet. Se videoen.
5.
Hæld olie over kartoflerne, krydr med salt og peber, og vend rundt.
6.
Skyl squashen, og skær dem i store tern. Læg dem i fadet med kartofler.
7.
Skyl tomaterne, og skær dem i både. Kom dem i fadet med kartofler.
8.
Sæt fadet i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 30 minutter, til de er møre. Gå videre med kyllingefrikadellerne imens.
Kyllingefrikadeller:
9.
Pil, og hak løget. Se videoen.
Pil, og hak løget.
Se videoen.
Se videoen.
10.
Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Kom peber og hakket løg i skålen, og rør det sammen. Se videoen.
Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Kom peber og hakket løg i skålen, og rør det sammen. Se videoen.
11.
Slå ægget ud i en kop, og hæld det i skålen. Rør farsen sammen. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Se videoen.
12.
Kom havregryn i skålen, og rør rundt.
13.
Kom lidt efter lidt mælk i skålen. Rør, til farsen er tilpas. Den må ikke være for blød.
14.
Form cirka 12 kyllingefrikadeller i håndfladen med en dessertske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form cirka 18 kyllingefrikadeller i håndfladen med en dessertske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form cirka 6 kyllingefrikadeller i håndfladen med en dessertske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Steg frikadellerne:
15.
Kom olie på en stegepande, og varm den op.
16.
Kom kyllingefrikadellerne på stegepanden, og brun dem på alle sider. Skru ned, og steg kyllingefrikadellerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte. Se videoen.
Kom kyllingefrikadellerne på stegepanden, og brun dem på alle sider. Skru ned, og steg kyllingefrikadellerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte.
Se videoen.
Se videoen.
17.
Server kyllingefrikadellerne med ovnbagte kartofler, squash og tomater.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2248 kJ / 535 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 43 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer