1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Kylling i fad med ris

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Fyld:

3.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

4.

Skyl tomater, og skær dem i store tern. Hvis du bruger cherrytomater, så halver dem kun.

5.

Skyl og rens peberfrugten fri for kerner og hvide hinder. Skær peberfrugten i tern på cirka 2 x 2 centimeter. Se videoen.

6.

Pil løg og hvidløg. Hak løget i små tern. Pres hvidløget i en hvidløgspresser. Se videoen.

7.

Skær bunden af champignonerne, og rens dem for jord. Skær dem i kvarte.

8.

Skyl og skræl gulerødderne. Skær dem i skiver af cirka 1 centimeters tykkelse. Se videoen.

9.

Tag et rent skærebræt og en ren skarp kniv. Skær kyllingebrystfileterne i små tern. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.

10.

Smør et ildfast fad.

11.

Kom grøntsagerne i fadet, og læg kyllingebrystfiletternene ovenpå.

Sovs:

12.

Kom hakkede tomater, pikantost, fløde, tomatpuré, salt og peber i en mellemstor skål, og bland det godt sammen.

13.

Hæld sovsen over grøntsagerne og kyllingen i fadet.

14.

Kom fadet i ovnen, og bag det hele i 25-30 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt, og grøntsagerne er møre. Imens kan du lave tilbehøret.

Tilbehør:

15.

Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken. Se videoen.

16.

Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke.

17.

Hak persillen fint. Se videoen.

18.

Når retten er færdig i ovnen, så drys med persille ovenpå fyldet, og server med ris til.

Næringsindhold per portion

Energi: 3121 kJ / 746 kcal

Protein: 24 %

Kulhydrat: 41 %

Fedt: 33 %

Heraf mættet fedt: 13 g.

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Skrællekniv og tyndskræller

Skrællekniv og tyndskræller

Ris, koge

Ris, koge

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 155 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 13 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min