1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Kylling i cola

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Marinade:

3.

Pil og hak løg og hvidløg i små stykker. Se videoen.

4.

Skræl knoldselleri, og skær det i små tern. Se videoen.

5.

Sauter løg og hvidløg i en gryde i lidt olie. Se videoen.

6.

Tilsæt knoldselleri, og lad det stege med underomrøring i 1 minut.

7.

Hæld hakkede tomater, tomatpure, vand og hønsebouillon i, og lad det koge op. Lad det koge på middelvarme i 5-10 minutter, til knoldsellerien er mør.

8.

Tag gryden af varmen, og blend sovsen. Se videoen.

9.

Kom gryden tilbage på komfuret, og tænd på svag varme. Tilføj sukker, eddike, paprika, timian, og smag til med salt og peber. Lad den køle helt af.

10.

Når sovsen er kølet af, så hæld colaen i og rør rundt, til det bliver en ensartet masse.

Fyld:

11.

Tag kyllingen ud af pakken, og se efter, om noget skal skæres væk, eksempelvis sener eller knogler. Drys lidt salt og peber over kyllingen, og læg den i en frysepose. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

12.

Hæld sovsen over kyllingen.

13.

Stil nu kyllingen i køleskabet til dagen efter. Kyllingen kan også bruges med det samme.

Fyld - fortsat:

14.

Tænd ovnen på 200 grader.

15.

Skræl gulerødder, og skær dem i store tern. Læg dem i bunden af et ildfast fad. Hæld sovs og kylling ovenpå. Se videoen.

16.

Stil fadet i ovnen, og steg i 40 minutter.

Ris:

17.

Skyl blomkål, og riv blomkålen til blomkålsris. Se videoen.

18.

Kog risen med salt, som det står på pakken. Tilføj det revne blomkål til risen 5 minutter, før risene er færdigkogt. Se videoen.

19.

Server eventuelt retten med salat.

Næringsindhold per portion

Energi: 1824 kJ / 436 kcal

Protein: 25 %

Kulhydrat: 58 %

Fedt: 13 %

Kostfibre: 4 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Løg, svitse

Løg, svitse

Suppe, blende

Suppe, blende

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Blomkålsris

Blomkålsris

Ris, koge

Ris, koge

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min