Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skær kyllingebrysterne ud i store tern på det ene skærebræt. Vask hænder.

4.

Kog fuldkornsris: Skyl fuldkornsrisene, og kom dem i en gryde sammen med vand og salt. Se videoen.

5.

Fuldkornsrisene skal koge i cirka 15 minutter. Se den præcise kogetid på rispakken.

6.

Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil og hak løget fint. Se videoen.

7.

Kom basilikum, hvidløg og peber i en morter, og mas det til mos – som en pesto. Du kan også bruge en blender i stedet for morteren.

8.

Mas tomaten i morteren, eller blend den kort med mosen.

9.

Hæld olien i gryden, sæt gryden på kogepladen, og varm den op ved høj varme.

10.

Når olien er varm, kommer du løgene i gryden. Steg løgene i cirka 2 minutter, til de er gyldne. Rør rundt med grydeskeen.

11.

Tilsæt kyllingen, og svits til stykkerne er blevet gyldne på alle sider.

12.

Bland tomatmosen i, og rør det sammen.

13.

Hæld vand over, så det hele lige er dækket.

14.

Put låg på gryden, og lad det koge ved mellemvarme i 10 minutter.

15.

Hæld peanutbutter og vand i en skål.

16.

Pisk med et piskeris, til det bliver en tynd flydende sovs uden klumper.

17.

Hæld peanutsovsen i kyllingegryden, rør det sammen, og lad det koge med i 5 minutter.

18.

Smag sovsen til med salt og eventuelt lidt mere peber.

19.

Server med fuldkornsrisene.

Næringsindhold per portion

Energi: 1927 kJ / 460 kcal

Protein: 30 %

Kulhydrat: 46 %

Fedt: 24 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Ris, koge

Ris, koge

Løg, hakke

Løg, hakke

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 0 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min