- >
- Opskrifter >
- Madpakker >
- Pitabrød og wraps >
- Krydret oksekød med pita-chips
Krydret oksekød med pita-chips
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvorfor skal man altid stoppe ting NED i et pitabrød? Prøv lige at trylle pitabrødene om til lækre pita-chips i stedet for. Brug dem til at skovle krydret oksekød og salat op med. Bestik? Nej tak ;-)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til krydret oksekød med pita-chips
Lynsyltet spidskål:
½ spidskål
¾ spidskål
¼ spidskål
¼ dl. frisk mynte
½ dl. frisk mynte
1 kvist frisk mynte
1 lime
1 ½ lime
½ lime
½ spsk. sukker
¾ spsk. sukker
1 tsk. sukker
Krydret oksekød:
1 gulerod
1 ½ gulerod
½ gulerod
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
350-400 g. hakket oksekød
525-600 g. hakket oksekød
175-200 g. hakket oksekød
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
½ knivspids peber
½ tsk. spidskommen
¾ tsk. spidskommen
¼ tsk. spidskommen
¼ tsk. cayennepeber
½ tsk. cayennepeber
½ knivspids cayennepeber
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
2 spsk. tomatpuré
3 spsk. tomatpuré
1 spsk. tomatpuré
½ dl. vand
¾ dl. vand
¼ dl. vand
Sprøde pita-chips:
4 stk. pitabrød
Olie til pensling
Tilbehør:
1 gl. tomatsalsa/Tacosauce/Salsa, medium
1 ½ gl. tomatsalsa/Tacosauce/Salsa, medium
½ gl. tomatsalsa/Tacosauce/Salsa, medium
4 tomater
6 tomater
2 tomater
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
1-2 avocadoer
1 ½-3 avocadoer
½-1 avocado
2 dl. cremefraiche
3 dl. cremefraiche
1 dl. cremefraiche

Spidskål

Mynte

Lime

Sukker

Gulerod

Løg

Hvidløg

Hakket oksekød

Olie - smagsneutral

Paprika

Peber

Stødt spidskommen

Cayennepeber

Salt

Tomatpuré

Vand

Pitabrød (fuldkorn)

Salsa

Tomat

Agurk

Avocado

Creme fraiche
Køkkenredskaber til krydret oksekød med pita-chips
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 decilitermål
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 citruspresser
1 spiseske
1 teske
1 rivejern
1 stegepande
1 paletkniv
1 serveringsfad

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Decilitermål

Lille røreskål

Viskestykke

Citruspresser

Spiseske

Teske

Rivejern

Stegepande

Paletkniv

Serveringsfad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Lynsyltede spidskål:
3.
4.
5.
6.
7.
Tilbehør:
8.
9.
10.
Krydret oksekød:
11.
Skyl, og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet. Se videoen.
12.
13.
14.
Kom olie på en stegepande. Varm det op ved medium varme. Kom kødet på panden og svits det i cirka 1 minut. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
15.
16.
17.
18.
Sprøde pita-chips:
19.
20.
Servering:
21.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1473 kJ / 352 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 43 %
Heraf mættet fedt: 2,3 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer