1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Rørt dej>
  5. Formkager>
  6. Bradepandekage med frugt

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Bage kage:

3.

Tag smørret ud af køleskabet, og sæt det på køkkenbordet så det når at blive blødt til du skal bruge det. Se videoen.

4.

Sæt en bagerist i midten af ovnen og tænd ovnen på 175 grader.

5.

Læg bagepapir i en bradepande eller et ovnfast fad.

6.

Kom smør og sukker i en skål.

7.

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom kornene i skålen med smør og sukker.

8.

Pisk smør, sukker og vanilje med en elpiskeren i ca. 5 minutter til det bliver hvidt og tykt.

9.

Slå et æg ud i et glas og hæld det op i dejen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk med elpiskeren. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Pisk mellem hvert æg. Se videoen.

10.

Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.

11.

Hold en si over skålen med dej og drys melblandingen igennem sien og ned i dejen. Vend dejen sammen med en dejskraber.

12.

Hæld mælken i dejen lidt efter lidt. Vend rundt med en dejskraber indtil mælk og dej er blandet helt sammen.

13.

Hæld dejen i bradepanden. Brug en dejskraber til at få det hele med. Smør overfladen ensartet med dejskraberen.

Fyld:

14.

Skræl æblerne. Skær dem i kvarte og skær kernehusene væk. Skær æblerne ud i tynde både. Se videoen.

15.

Vask blommerne, skær dem i halve og fjern stenene.

16.

Læg frugten i en lille skål og bland med hvedemel.

17.

Tryk frugtstykkerne ned i dejen. Fordel frugtstykker i hele kagen.

18.

Sæt kagen på bageristen i ovnen, og bag den i cirka 45 minutter.

19.

Tag kagen ud. Stik et lille træspyd eller en lille skarp kniv i midten af kagen. Hvis der hænger dej på, skal kagen bage videre. Lad kagen køle lidt af på en bagerist inden den skæres ud. Se videoen.

Pynt:

20.

Drys flormelis igennem en si hen over kagen.

Næringsindhold per portion

Energi: 13569 kJ / 3243 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 43 %

Fedt: 50 %

Heraf mættet fedt: 109 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Æbler i både

Æbler i både

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 65 min