
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Grøntsager (vegetar)>
- Korn-otto med grønt
Korn-otto med grønt
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Det her er den perfekte vinterret: Perlebyg a la risotto. Der er masser af smag, og osten gør retten lækker cremet.
Spis korn-ottoen som vegetarret, eller server ovnbagte kyllingelår til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til korn-otto med grønt
Ingredienser
1 dåse hakkede tomater
350 g. perlebyg
525 g. perlebyg
175 g. perlebyg
2 løg
3 løg
1 løg
4 gulerødder
6 store gulerødder
2 store gulerødder
4 persillerødder
6 persillerødder
2 persillerødder
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
7 dl. grøntsagsbouillon
10 ½ dl. grøntsagsbouillon
3 ½ dl. grøntsagsbouillon
50 g. flødeost naturel
75 g. flødeost naturel
25 g. flødeost naturel
3-4 spsk. friskrevet parmesanost
5-6 spsk. friskrevet parmesanost
2-3 spsk. friskrevet parmesanost
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
1 dl. persille
1 ½ dl. persille
½ dl. persille

Hakkede tomater

Perlebyg

Løg

Gulerod

Persillerod

Olie

Grøntsagsbouillon

Flødeost naturel

Parmesanost

Salt

Peber

Persille
Køkkenredskaber til korn-otto med grønt
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 si
1 si/sigte
1 skærebræt
1 stor skrap kniv
1 stor skarp kniv
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 mellem gryde
1 grydelåg
1 grydeske
1 dåseåbner
1 rivejern
1 teske

Måleskeer

Decilitermål

Køkkenvægt

Si

Skærebræt

Stor skarp kniv

Kartoffelskræller

Mellem gryde

Grydelåg

Grydeske

Dåseåbner

Rivejern

Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Hæld perlebyg i en si, og skyl den i koldt vand. Lad perlebyggen dryppe af. Se videoen.
4.
Pil, og hak løget. Se videoen.
5.
Vask, og skræl gulerødder og persillerødder. Skær dem i stave på 2 centimeter. Brug samme metode til persillerødderne.
6.
Kom olie i en gryde, og varm den op. Hæld løgene i, og steg dem i 2 minutter.
7.
Kom perlebyg i gryden, og svits i 1 minut. Rør rundt imens. Tilsæt de hakkede tomater, og rør.
8.
Opløs en bouillonterning som vist på pakken. Kom 2 deciliter af den opløste bouillon i gryden, og rør rundt. Sæt låg på gryden, og lad det koge i 10 minutter.
Opløs to bouillonterninger som vist på pakken. Kom 3 deciliter af den opløste bouillon i gryden, og rør rundt. Sæt låg på gryden, og lad det koge i 10 minutter.
Opløs en bouillonterning som vist på pakken. Kom 1 deciliter af den opløste bouillon i gryden, og rør rundt. Sæt låg på gryden, og lad det koge i 10 minutter.
9.
Hæld gulerødder og persillerødder i gryden, og rør rundt.
Kom gulerødder og persillerødder i gryden, og rør.
Kom gulerødder og persillerødder i gryden, og rør.
10.
Hæld resten af den opløste bouillon i gryden, og kog retten i 20 minutter, indtil perlebyggen er mør.
11.
Tag et rivejern. Riv parmesanost på den grove side af rivejernet. Kom flødeost og revet parmesanost i korn-ottoen. Rør rundt.
12.
Smag til med salt og peber. Hæld korn-ottoen over i et serveringsfad.
13.
Kom koldt vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Lad den dryppe af på et tørt viskestykke. Hak persillen fint, og drys den over korn-ottoen. Se videoen.
14.
Korn-ottoen er nu klar til servering. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2326 kJ / 554 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 25 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer