Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Hæld perlebyg i en si, og skyl den i koldt vand. Lad perlebyggen dryppe af. Se videoen.

4.

Pil, og hak løget. Se videoen.

5.

Vask, og skræl gulerødder og persillerødder. Skær dem i stave på 2 centimeter. Brug samme metode til persillerødderne.

6.

Kom olie i en gryde, og varm den op. Hæld løgene i, og steg dem i 2 minutter.

7.

Kom perlebyg i gryden, og svits i 1 minut. Rør rundt imens. Tilsæt de hakkede tomater, og rør.

8.

Opløs en bouillonterning som vist på pakken. Kom 2 deciliter af den opløste bouillon i gryden, og rør rundt. Sæt låg på gryden, og lad det koge i 10 minutter.
Opløs to bouillonterninger som vist på pakken. Kom 3 deciliter af den opløste bouillon i gryden, og rør rundt. Sæt låg på gryden, og lad det koge i 10 minutter.
Opløs en bouillonterning som vist på pakken. Kom 1 deciliter af den opløste bouillon i gryden, og rør rundt. Sæt låg på gryden, og lad det koge i 10 minutter.

9.

Hæld gulerødder og persillerødder i gryden, og rør rundt.
Kom gulerødder og persillerødder i gryden, og rør.
Kom gulerødder og persillerødder i gryden, og rør.

10.

Hæld resten af den opløste bouillon i gryden, og kog retten i 20 minutter, indtil perlebyggen er mør.

11.

Tag et rivejern. Riv parmesanost på den grove side af rivejernet. Kom flødeost og revet parmesanost i korn-ottoen. Rør rundt.

12.

Smag til med salt og peber. Hæld korn-ottoen over i et serveringsfad.

13.

Kom koldt vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Lad den dryppe af på et tørt viskestykke. Hak persillen fint, og drys den over korn-ottoen. Se videoen.

14.

Korn-ottoen er nu klar til servering. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 2326 kJ / 554 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 60 %

Fedt: 25 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Korn, koge

Korn, koge

Løg, hakke

Løg, hakke

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min