
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Vegetar>
- Korn-otto med forårsgrønt
Korn-otto med forårsgrønt
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Medium

Korn-otto er den nordiske version af italienernes ris-otto. De to slags ost gør retten lækker og cremet! Vil du have ekstra smag i din korn-otto, så top den med en hjemmelavet, grøn pesto.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til korn-otto med forårsgrønt
Ingredienser
350 g. perlebyg
525. perlebyg
175 g. perlebyg
2 løg
3 løg
1 løg
1 squash
1 ½ squash
½ squash
250 g. champignon
375 g. champignon
125 g. champignon
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
1 terning grøntsagsbouillion
1 ½ terning grøntsagsbouillion
½ terning grøntsagsbouillion
50 g. flødeost naturel
75 g. flødeost naturel
25 g. flødeost naturel
4 spsk friskrevet parmesanost
6 spsk. friskrevet parmesanost
2 spsk. friskrevet parmesanost
½ tsk. peber
½ tsk. salt
1 dl persille
1 ½ dl persille
½ dl persille

Perlebyg

Løg

Squash

Champignon

Olie - smagsneutral

Grøntsagsbouillon

Flødeost naturel

Parmesanost

Peber

Salt

Persille
Køkkenredskaber til korn-otto med forårsgrønt
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 si
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
2 mellem gryder
1 grydelåg
1 grydeske
1 mellem skål
2 spiseskeer
1 rivejern

Måleskeer

Decilitermål

Køkkenvægt

Si

Urtekniv

Skærebræt

Mellem gryde

Grydelåg

Grydeske

Mellem røreskål

Spiseske

Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Hæld perlebyg i en si, og skyl perlebyggen i koldt vand. Lad den dryppe af. Se videoen.
4.
Pil, og hak løget. Se videoen.
5.
Skyl squashen, og skær den i tern.
6.
Børst eller skyl champignon fri for jord. Skær det nederste del af roden af. Skær
champignonerne i kvarte.
champignonerne i kvarte.
7.
Opløs grøntsagsbouillon-terningen i 6 deciliter vand.
Opløs grøntsagsbouillon-terningen i 9 deciliter vand.
Opløs grøntsagsbouillon-terningen i 3 deciliter vand.
8.
Hæld 2 spiseskeer olie i en gryde, og varm den op.
Hæld 3 spiseskeer olie i en gryde, og varm den op.
Hæld 1 spiseskeer olie i en gryde, og varm den op.
9.
Kom champignon og squashtern i gryden, og steg, indtil de begynder at tage farve.
10.
Hæld dem op i en skål.
11.
Hæld 2 spiseskeer olie i gryden, og svits løgene i 2 minutter. Se videoen.
Hæld 3 spiseskeer olie i gryden, og svits løgene i 2 minutter. Se videoen.
Hæld 1 spiseske olie i gryden, og svits løgene i 2 minutter. Se videoen.
12.
Kom perlebyg i gryden, og rør rundt.
13.
Kom 3 deciliter af dit bouillon-vand i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og lad det småkoge i 10
minutter.
minutter.
Kom 4 ½ deciliter af dit bouillon-vand i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og lad det småkoge i 10
minutter.
minutter.
Kom 1 ½ deciliter af dit bouillon-vand i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og lad det småkoge i 10
minutter.
minutter.
14.
Hæld de stegte champignon og squash tilbage i gryden, og rør rundt.
15.
Hæld det sidste bouillon i gryden, og kog det i 20 minutter, indtil perlebyggen er mør.
16.
Riv parmesanosten på et rivejern. Kom flødeost og revet parmesanost i gryden, og rør rundt.
Riv parmesanosten på et rivejern. Kom flødeost og revet parmesanost i gryden, og rør rundt.
17.
Smag korn-ottoen til med salt og peber.
18.
Kom koldt vand i en balje, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Nip persillen i små buketter, og pynt korn-ottoen med persille. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1883 kJ / 450 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 4,6 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer