
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Konfektpakker
Konfektpakker
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

Imponér på julebordet med disse små, lækre konfektpakker. De ligner næsten små gaver. Ret flot!Når du laver konfektpakkerne, skal du temperere chokoladen. Det betyder, at chokoladen skal have den rigtige temperatur, når du smelter den, så bliver den fin og blank. Hvis temperaturen har været for høj, kan chokoladen blive grå og trist at se på. Du kan nemt temperere chokoladen i mikroovnen.
Opskriften giver cirka 12 konfektpakker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til konfektpakker
Ingredienser:
Ca. 1 spsk. flormelis
200 g. marcipan
50 g. blød nougat
200 g. mørke chokoladeknapper
50 g. hvide chokoladeknapper (eller pynteglasur på tube)

Flormelis

Marcipan

Blød nougat

Mørk chokolade

Hvid chokolade
Køkkenredskaber: til konfektpakker
1 køkkenvægt
1 kagerulle
1 lille skarp kniv
1 stor plastikskål
1 mikroovn
1 spiseske
2 gafler
1 sprøjtepose eller frysepose

Køkkenvægt

Kagerulle

Urtekniv

Stor røreskål

Mikroovn - mikrobølgeovn

Spiseske

Gaffel

Sprøjtepose
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Konfekt:
3.
Drys lidt flormelis på et rent bord. Kom marcipanen ud på bordet og ælt det sammen med hænderne.
4.
Rul marcipanen ud med en kagerulle, til den er cirka ½ centimeter tyk. Sørg for hele tiden at have flormelis under, så marcipanen ikke klistrer til bordet.
5.
Skær marcipanen over i 2 lige store stykker.
6.
Skær nougaten i skiver på cirka ½ centimeter i tykkelsen. Læg skiverne i ét lag på det ene stykke marcipan.
7.
Læg det andet stykke marcipan ovenpå, så du har nougaten i midten.
8.
Skær ”sandwichen” i mundrette konfektpakker på cirka 2 x 2 centimeter.
Smelt chokolade:
9.
Kom de mørke chokoladeknapper i en plastikskål. Se videoen.
10.
Kom skålen i mikroovnen, og kør for fuld styrke i 30 sekunder. Hvis du ikke har en mikroovn, kan du smelte din chokolade over vandbad. Se videoen.
11.
Tag skålen ud. Chokoladeknapperne må ikke være helt smeltet endnu, da de så er blevet for varme. Lad chokoladen hvile i cirka 10 sekunder. Rør i den med en ske. Hvis alt chokoladen endnu ikke er smeltet, så stil skålen ind i mikroovnen igen, og giv den 5-10 sekunder mere.
12.
Læg bagepapir på en bageplade.
13.
Dyp en konfektpakke ned i chokoladen. Vend den rundt med 2 gafler og tag den forsigtigt op. Ryst den let, så overskydende chokolade falder af. Læg den på bagepapiret. Gentag med alle konfektpakkerne.
14.
Lad konfektpakkerne tørre, så chokoladen bliver hård. Stil eventuelt bagepladen et køligt sted, så det går hurtigere.
Pynt:
15.
Smelt den hvide chokolade i mikroovnen på samme måde, som den mørke chokolade.
16.
Hæld den op i en sprøjtepose eller frysepose.
17.
Klip et lille bitte hul i hjørnet og sprøjt gavebånd på dine konfektpakker med den hvide chokolade. Et kryds på konfektpakken, og en sløjfe på midten. Øv dig eventuelt på lidt bagepapir.
18.
Lad den hvide chokolade størkne og blive hård.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 923 kJ / 220 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 49 %
Heraf mættet fedt: 4,2 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer