1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Vinter>
  5. Risalamande

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Risengrød:

3.

Kom vand i en stor gryde læg låg på, og bring det i kog. Hæld risene i, når det koger. Kog risene i 2 minutter.
Kom vand i en stor gryde, læg låg på og bring det i kog. Hæld risene i, når det koger. Kog risene i 2 minutter.
Kom vand i en stor gryde, læg låg på og bring det i kog. Hæld risene i, når det koger. Kog risene i 2 minutter.

4.

Kom mælk i gryden og kog grøden ved svag varme, til risene er bløde. Det tager ca. 45 minutter. Mens grøden koger, skal du hele tiden røre forsigtigt i gryden.
Kom mælk i gryden og kog grøden ved svag varme, til risene er bløde. Det tager cirka 45 minutter. Mens grøden koger, skal du hele tiden røre forsigtigt i gryden.
Kom mælk i gryden og kog grøden ved svag varme, til risene er bløde. Det tager cirka 45 minutter. Mens grøden koger, skal du hele tiden røre forsigtigt i gryden.

5.

Hæld grøden i en skål. Stil skålen i køleskabet, til den er helt kold.

6.

Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Læg mandlerne i en skål, og hæld det kogende vand over. Lad mandlerne stå i 5-10 minutter. Se videoen.

Risalamande:

7.

Tag mandlerne op og smut dem. Hvis skallen ikke vil slippe, skal du kassere vandet og komme nyt kogende vand på mandlerne.
Tag mandlerne op og smut dem. Hvis skallen ikke vil slippe, skal du kassere vandet og komme nyt kogende vand på mandlerne

8.

Hak de smuttede mandler fint. Husk at gemme én hel mandel. Se videoen.

9.

Kom mandler, sukker og vaniljesukker i den kolde grød. Rør rundt.

10.

Kom piskefløde i en skål, og pisk den til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet i grøden. Se videoen.
Kom piskefløde i en skål og pisk den til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet i grøden. Se videoen.
Kom piskefløde i en skål og pisk den til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet i grøden. Se videoen.

11.

Kom husholdningsfilm over skålen og sæt risalamanden i køleskabet. Minimum 2 timer.

Kirsebærsovs:

12.

Hæld kirsebærsovsen i en gryde. Tænd for svag varme og lun kirsebærsovsen.

13.

Rør den hele mandel i risalamanden og servér den med den lune kirsebærsovs til.

Næringsindhold per portion

Energi: 1473 kJ / 351 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 31 %

Fedt: 62 %

Heraf mættet fedt 12,8 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smutte mandler

Smutte mandler

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Flødeskum, piske

Flødeskum, piske

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min