- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Vinter>
- Risalamande
Risalamande
Samlet tid: 135 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Medium
Ingen jul uden risalamande! Den kan du lave i god tid, så den er nem at servere. Husk kirsebærsovsen til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til risalamande
Ingredienser
1 ¼ dl. vand
2 dl. vand
¾ dl. vand
100 g. grødris
150 g. grødris
50 g. grødris
5 dl. mælk
7 ½ dl. mælk
2 ½ dl. mælk
2 dl. vand
¾ dl. vand
50 g. mandler
75 g. mandler
25 g. mandler
1 spsk. sukker
1 ½ spsk. sukker
½ spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
3 tsk. vaniljesukker
1 tsk. vaniljesukker
2 dl. piskefløde
3 dl. piskefløde
1 dl. piskefløde
Evt. lidt revet skal af en økologisk citron
Tilbehør:
1 brik færdig kirsebærsovs
1 ½ brik færdig kirsebærsovs
½ brik færdig kirsebærsovs
Vand
Grødris
Mælk
Mandler
Sukker
Vaniljesukker
Piskefløde
Citron
Kirsebærsovs
Køkkenredskaber til risalamande
1 sæt måleskeer
1 declitermål
1 køkkenvægt
1 stor gryde
2 grydelåg
1 grydeske
3 mellem skåle
1 lille gryde
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 røreske
1 elpisker
Husholdningsfilm
Måleskeer
Decilitermål
Køkkenvægt
Stor gryde
Grydelåg
Grydeske
Mellem røreskål
Lille gryde
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Røreske
Elpisker
Husholdningsfilm
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Risengrød:
3.
4.
5.
6.
Risalamande:
7.
8.
9.
10.
11.
Kirsebærsovs:
12.
13.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1473 kJ / 351 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 31 %
Fedt: 62 %
Heraf mættet fedt 12,8 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer