- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Sommer>
- Kogte majskolber
Kogte majskolber
Samlet tid: 20 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem
Majskolber er et hurtigt og lækkert tilbehør til aftensmaden eller madpakken. Kogetiden er mellem 7 til 15 minutter alt efter om dine majs skal være sprøde eller bløde ligesom den fra dåse. Så bare følg med i GoCooks opskrift her!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kogte majskolber
Majskolber:
2 majskolber med blade
6 majskolber med blade
1 majskolbe med blade
1 tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. salt
Evt. et par stilke persille
Evt. 1 spsk. smør
Evt. 2 spsk. smør
Evt. ½ spsk. smør
Majs
Salt
Persille bredbladet
Smør
Køkkenredskaber til kogte majskolber
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 tang eller grydelapper
1 tallerken
1 stor gryde
1 stor gryde
1 stor gryde
1 dørslag
Urtekniv
Skærebræt
Grilltang
Middagstallerken
Stor gryde
Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kogte majskolber:
3.
Kom vand i en stor gryde, og bring vandet i kog. Majskolberne skal lige kunne dækkes. Gryden skal være så stor, at majskolberne kan være i den. Og ellers kan du skære majskolberne over (se de næste trin).
4.
Fjern de grønne blade og tråde fra majskolberne med hænderne. Skær bunden af majskolberne.
5.
Knæk eller skær eventuelt majskolberne i halve eller skær dem i tykke skiver.
6.
Tilsæt eventuelt salt i vandet.
7.
Kom forsigtigt majskolberne i vandet. Sæt låg på gryden.
8.
Kog majskolberne i 7 minutter, hvis de skal være sprøde. Kog majskolberne i 15 minutter, hvis de skal være bløde ligesom majs fra dåse.
9.
Skyl og hak persillen.
10.
Stik en kødnål eller spids kniv ned i majskolberne, og vurder om de er færdige.
11.
Sæt et dørslag i en vasken.
12.
Hæld forsigtigt kogevandet fra majskolberne og ned i dørslaget.
13.
Pynt eventuelt majskolberne med persille og smør. Du kan også skære majskernerne fra kolberne, og bruge dem i en salat. Haps!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 469 kJ / 112 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 75 %
Fedt: 13 %
Kostfibre: 0 %