Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Hæld sukker og vaniljesukker op i en skål.

4.

Kom hvedemel og bagepulver i skålen, og bland det sammen.

5.

Tilsæt det bløde smør, og rør det hele sammen. Se videoen.

6.

Slå ægget ud i en kop, og hæld det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

7.

Tilsæt mælk, og rør dejen sammen. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

8.

Saml dejen til den fast klump på køkkenbordet. Tilsæt eventuelt lidt ekstra mel, hvis den klistrer for meget.

9.

Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Stil den i køleskabet i cirka ½ time.

Form og bag kammerjunker:

10.

Tænd ovnen på 175 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

11.

Tag dejen ud af køleskabet. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

12.

Del dejen i 4 stykker, og tril hvert stykke til en tynd pølse på 10 – 15 centimeter.

13.

Skær hver pølse i skiver på cirka 1-1,5 centimeter. Rul hver skive til en lille kugle, og sæt den på bagepladen. Tryk derefter kuglen lidt flad med fingrene, så den ligner en kammerjunker. Fortsæt med al dejen.

14.

Bag kammerjunkerne midt i ovnen ved 175 grader i cirka 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

15.

Læg kammerjunkerne i en dåse eller bøtte med låg, når de er kolde.

Næringsindhold per portion

Energi: 126 kJ / 30 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 56 %

Fedt: 36 %

Heraf mættet fedt: 0,7 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 80 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Abemad

Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min