- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Kogte løse ris
Kogte løse ris
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 5 min.
Sværhedsgrad: Nem
Det er ofte en udfordring at koge perfekte løse ris. Du får her GoCooks trin-for-trin opskrift på at koge perfekte ris hver gang på under 30 minutter. Du kan både bruge parboiled ris, basmati ris og jasmin ris til denne opskrift, men ikke brune ris. Tjek eventuelt den præcise kogetid på pakningen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kogte løse ris
Kogte løse ris:
3 dl ris fx parboiled, jasmin eller basmati
4½ dl ris fx parboiled, jasmin eller basmati
1½ dl ris fx parboiled, jasmin eller basmati
5 dl vand til kogning
7½ dl vand til kogning
2½ dl vand til kogning
¼ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
¼ tsk. groft salt
Ris (parboiled)
Vand
Kogte løse ris: til kogte løse ris
1 lille gryde
1 låg til lille gryde
1 si
1 målebæger
1 sæt måleskeer
1 gaffel
Lille gryde
Grydelåg
Si
Målebæger
Måleskeer
Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kogte ris:
3.
Mål mængden af ris. Hæld risene i en skål, og vask dem.
4.
Hæld risene op i en si. Gentag med nyt vand, indtil vandet er klart.
5.
Afmål kogevandet, og kom det i en gryde. Tilsæt salt og sæt i kog ved høj varme.
6.
Skru ned til svag varme og kog i 12 til 15 minutter. Risene skal have suget alt vandet.
7.
Fjern gryden fra varmen og lad den stå i 12 til 15 minutter.
8.
Rør risene løse med en gaffel, og server dem som lækkert tilbehør til din mad.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %