Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kogte kartofler:

3.

Skræl eller skrub kartoflerne. Kom dem straks i en gryde med vand, hvis du skræller dem, så de ikke bliver brune. Se videoen.

4.

Skift vandet i gryden med kartofler. Vandet skal lige dække kartoflerne. Meget store kartofler kan halveres.

5.

Bring vandet i kog, og tilsæt salt. Se videoen.

6.

Tilsæt eventuelt skyllet persille, løvstikke eller dild til kogevandet.

7.

Læg låg på gryden, og skru ned på lav varme. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Kogetiden afhænger af kartoflernes størrelse.

8.

Stik en kødnål eller en urtekniv ned i en kartoffel. Den er mør, når kødnålen eller urtekniven let glider igennem.

9.

Sæt et dørslag ned i en stor skål i vasken. Så kan du gemme kogevandet til fx en sauce.

10.

Hæld kogevandet fra kartoflerne. Huske at hælde væk fra dig selv.

11.

Kom kartoflerne tilbage i gryden, så de damper tørre. Læg et rent viskestykke ned ved kartoflerne, hvis de skal stå et stykke tid.

12.

Server kartoflerne, mens de stadig er varme. Mums!

13.

Tip: Kartofler, som du ikke får spist, skal du hurtigt lægge på køl. Ellers får de en bismag.

Næringsindhold per portion

Energi: 819 kJ / 195 kcal

Protein: 10 %

Kulhydrat: 83 %

Fedt: 3 %

Heraf mættet fedt: 0,1 g

Kostfibre: 4 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 50 min

Arbejdstid: 25 min