Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skær roden af porrerne, og skær et snit på langs ned gennem den grønne del af porrerne. Skyl dem fri for jord. Se videoen.

4.

Skær porrerne i tynde ringe.

5.

Skyl peberfrugten, og skær stilken og de hvide hinder væk. Se videoen.

6.

Skær peberfrugten i ringe eller mindre tern.

7.

Skræl kartoflerne.

8.

Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne.

9.

Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.

10.

Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflen skal slippe kniven nemt.

11.

Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartofler ned i dørslaget. Pas på, du ikke brænder dig. Få evt. hjælp af en voksen.

12.

Lad kartoflerne køle af et par minutter.
Lad kartoflerne køle af et par min.

13.

Skær kartoflerne i skiver.

14.

Kom smør i en stor gryde, og smelt det ved lav varme.

15.

Kom porre i gryden, og steg dem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.

16.

Kom peberfrugterne i gryden, og steg videre i 3-4 min.

17.

Skru ned for varmen. Tilsæt eddike, vand, sukker og kartoffelskiver, og vend forsigtigt rundt. Lad det stå, til grøntsagerne er varme.

18.

Smag til med salt og peber. Se videoen.

19.

Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

20.

Hak persillen og stilkene fint. Se videoen.

21.

Drys persillen over den varme kartoffelsalat.

Næringsindhold per portion

Energi: 1158 kJ / 277 kcal

Protein: 9 %

Kulhydrat: 69 %

Fedt: 22 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Porrer

Porrer

Måleenheder

Måleenheder

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min