1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Tilbehør>
  5. Kogte grønne bønner

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kogte grønne bønner:

3.

Friske grønne bønner: Skær spidserne af bønnerne. Det kalder man at nippe. Skyl bønnerne. Se videoen.

4.

Friske og frosne bønner: Kom vand i gryden, og bring det i kog. Tilsæt salt. Se videoen.

5.

Kom bønnerne i det kogende vand. Pas på fingrene! Kog gerne uden låg i 3-5 minutter. Bønnerne må ikke buldrekoge.

6.

Tag en smagsprøve, og vurder, om bønnerne er møre.

7.

Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet fra bønnerne. Husk at hælde væk fra dig selv.

8.

Skyl eventuelt bønnerne ganske kort, så tilberedningen bliver stoppet.

9.

Brug de grønne bønner i en ret eller salat - eller bland dem med olie og et presset hvidløgsfed. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 160 kJ / 38 kcal

Protein: 26 %

Kulhydrat: 48 %

Fedt: 6 %

Heraf mættet fedt: 0,3 g

Kostfibre: 19 %

Kokkeskolevideoer

Film 08: Sådan nipper du friske grønne bønner

Film 08: Sådan nipper du friske grønne bønner

Film 10: Sådan koger du frosne grønne bønner

Film 10: Sådan koger du frosne grønne bønner

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 15 min