![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Kogte grønne bønner
Kogte grønne bønner
Samlet tid: 25 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem
![Film 09: Sådan koger du friske grønne bønner](/remote.axd/tv.samvirke.dk/49543329/56297802/2b67a8f4498cf2f2d8292e2feddd599b/1920x/thumbnail-4.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Opdag de sprøde grønne bønner: Veggie-vidundere! Bare husk: Kog dine grønne bønner - ellers får du ondt i maven pga. lektiner. Så følg GoCooks opskrift her med kogetider og tips og tricks for frosne og friske grønne bønner. De magre af dem - altså bønnerne - kaldes for haricots verts [udtales a-ri-ko-vær]. Prøv grønne bønner som tilbehør til kødretter, vikl bacon omkring dem, eller smid dem i salater.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kogte grønne bønner
Kogte grønne bønner:
500 g grønne bønner
750 g grønne bønner
250 g grønne bønner
Vand til kogning
1 tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. salt
Evt. 1 spsk. jomfruolivenolie
Evt. 1 fed hvidløg
![](/media/jjbjpdlu/haricots_verts-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grønne bønner
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/mssdxt1x/ekstra_jomfruolivenolie-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Jomfruolivenolie
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
Køkkenredskaber til kogte grønne bønner
1 stor gryde
1 dørslag
1 gaffel
![](/media/pqydx2pp/fdb-redskaber06.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor gryde
![](/media/khfewcrn/fdb-redskaber20.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dørslag
![](/media/ihrbhbk1/fdb-redskaber47.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kogte grønne bønner:
3.
Friske grønne bønner: Skær spidserne af bønnerne. Det kalder man at nippe. Skyl bønnerne. Se videoen.
4.
Friske og frosne bønner: Kom vand i gryden, og bring det i kog. Tilsæt salt. Se videoen.
5.
Kom bønnerne i det kogende vand. Pas på fingrene! Kog gerne uden låg i 3-5 minutter. Bønnerne må ikke buldrekoge.
6.
Tag en smagsprøve, og vurder, om bønnerne er møre.
7.
Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet fra bønnerne. Husk at hælde væk fra dig selv.
8.
Skyl eventuelt bønnerne ganske kort, så tilberedningen bliver stoppet.
9.
Brug de grønne bønner i en ret eller salat - eller bland dem med olie og et presset hvidløgsfed. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 160 kJ / 38 kcal
Protein: 26 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 6 %
Heraf mættet fedt: 0,3 g
Kostfibre: 19 %
Kokkeskolevideoer