Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Koge asparges:

3.

Bræk eller skær de nederste 3-4 centimeter væk, da de kan være meget grove at tygge i. Du kan eventuelt skrælle den nederste del af aspargesene.
Tip: Du kan bruge den nederste seje del som smagsgiver i en fond eller en suppe. Se videoen.

4.

Skyl den sprøde del af dine asparges.

5.

Kom cirka 5 centimeter vand i gryden, så aspargesene vil være dækket af vand, når de kommer i senere.

6.

Sæt gryden på komfuret, og tænd på høj varme. Tilsæt salt.

7.

Læg aspargesene forsigtigt i vandet, når det koger. Kog dem i 3-5 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Skær eventuelt en skiv af og smag på den. Den skal knase.

8.

Tag aspargesene op med en hulske, og lad dem dampe af.

9.

Kom eventuelt de grønne asparges i vand med isterninger, hvis de skal blive kolde hurtigt og bevare deres sprødhed.

Næringsindhold per portion

Energi: 437 kJ / 104 kcal

Protein: 28 %

Kulhydrat: 49 %

Fedt: 10 %

Heraf mættet fedt: 0,3 g

Kostfibre: 13 %

Kokkeskolevideoer

Asparges, ordne grønne

Asparges, ordne grønne

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 35 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 24 min