1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Forår>
  5. Kogte hvide asparges

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kog asparges:

3.

Skyl de hvide asparges og skræl dem. Husk, at du skal skrælle fra toppen mod bunden. Se videoen. Se videoen.

4.

Bræk eller skær de nederste 3-4 centimeter væk, da de kan være meget grove at tygge i.

5.

Kom cirka 5 centimeter vand i gryden, så grøntsagerne lige akkurat vil blive dækket, når de kommer i.

6.

Sæt gryden på komfuret, og tænd på høj varme. Tilsæt salt.

7.

Læg aspargesene forsigtigt i vandet, når det koger. Kog dem i 6-8 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Mærk med en lille skarp kniv.

8.

Mærk med en kødnål eller spids kniv om de er møre. De skal være bløde, men stadig have bid.

9.

Tag aspargesene op med en hulske, og lad dem dampe af.

10.

Brug de hvide asparges som tilbehør i din forårs- eller sommerret.

Næringsindhold per portion

Energi: 1006 kJ / 240 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 6 %

Fedt: 80 %

Heraf mættet fedt: 13 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Asparges, ordne hvide

Asparges, ordne hvide

Inspiration

Samlet tid: 10 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 98 min