
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Bøffer og deller>
- Kødboller med ost
Kødboller med ost
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Det kan nogle gange svine og være lidt besværligt at pandestege kødboller. Et godt alternativ er derfor at bage dem i ovnen, som med denne opskrift. Kødbollerne laves sammen med rodfrugter i ovnen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kødboller med ost
Kødboller:
400 g. hakket oksekød
600 g. hakket oksekød
200 g. hakket oksekød
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
1 æg
2 æg
1 dl hvedemel
1 ½ dl hvedemel
½ dl hvedemel
1 knivspids peber
½ knivspids peber
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
1 knivspids cayennepeber
½ knivspids cayennepeber
1 dl vand
1 ½ dl vand
½ dl vand
75 g. ost
110 g. ost
40 g. ost
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
Ovnbagte grøntsager:
500 g. pastinakker
750 g. pastinakker
250 g. pastinakker
500 g. gulerødder
750 g. gulerødder
250 g. gulerødder
750 g. kartofler
1125 g. kartofler
375 g. kartofler
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
2 dl vand
3 dl vand
1 dl vand
1 tsk. groft salt
Drys:
3 håndfulde persille
4 håndfulde persille
2 håndfulde persille
Tilbehør:
4 blade grøn salat
6 blade grøn salat
2 blade grøn salat

Hakket oksekød

Salt

Æg

Hvedemel

Peber

Paprika

Cayennepeber

Vand

Ost max 30+

Olie - smagsneutral

Pastinak

Gulerod

Kartoffel

Persille

Grønt salathoved
Køkkenredskaber til kødboller med ost
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
2 decilitermål
1 bagerist
1 bradepande
Bagepapir
1 kartoffelskræller
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
2 grydeskeer
1 mellem skål
1 håndmixer
1 kop
1 ovnfast fad
1 bagepensel
1 dørslag

Køkkenvægt

Måleskeer

Decilitermål

Bagerist

Bradepande

Bagepapir

Kartoffelskræller

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Grydeske

Mellem røreskål

Håndmixer

Kop

Ovnfast fad

Bagepensel

Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ovnbagte grøntsager:
3.
Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader.
4.
Læg bagepapir i bunden af en bradepande.
5.
Skræl pastinakker, skær enderne af, og skyl dem i koldt vand. Skær dem i store tern. Se videoen.
6.
Skræl gulerødder, skær enderne af, og skyl dem i koldt vand. Skær dem i store tern. Se videoen.
7.
Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Se videoen.
8.
Skær kartoflerne ud i stykker på cirka samme størrelse som de andre rodfrugter. Se videoen.
9.
Bland og fordel kartofler, pastinakker og gulerødder i bradepanden. Tilsæt olie og vand. Sæt bradepanden i ovnen, og bag rodfrugterne i cirka 45 minutter. Rør et par gange undervejs. Pas på, du ikke brænder dig.
10.
Lav kødbollerne, mens grøntsagerne er i ovnen.
Kødboller med ost:
11.
Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken eller på en karklud, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Dette kaldes at røre kødet sejt. Se videoen.
12.
Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet. Vask hænder. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder. Se videoen.
13.
Tilsæt hvedemel, peber, paprika og cayenepeber. Rør det sammen.
Tilsæt hvedemel, peber, paprika og cayennepeber. Rør det sammen.
14.
Kom vand i farsen lidt ad gangen. Rør undervejs. Farsen skal blive ensartet i konsistens, men må ikke være for flydende.
15.
Læg bagepapir i et ovnfast fad.
16.
Skær osten ud i 12 små tern.
Skær osten ud i 16 små tern.
Skær osten ud i 6 små tern.
17.
Kom lidt hvedemel på hænderne, og form farsen til 12 kødboller med hænderne. Tryk et stykke ost ind i midten af hver kødbolle, og læg dem på bagepapiret. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Kom lidt hvedemel på hænderne, og form farsen til 16 kødboller med hænderne. Tryk et stykke ost ind i midten af hver kødbolle, og læg dem på bagepapiret. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Kom lidt hvedemel på hænderne, og form farsen til 6 kødboller med hænderne. Tryk et stykke ost ind i midten af hver kødbolle, og læg dem på bagepapiret. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
18.
Pensl kødbollerne med olie. Brug en bagepensel.
19.
Sæt kødbollerne ind i ovnen, når grøntsagerne har bagt i cirka 20 minutter. Skru ned på 180 grader varmluft, og bag kødbollerne i 25 minutter, til de er gennemstegte, og osten er smeltet.
20.
Krydr grøntsagerne med salt, når de er færdige.
21.
Kom vand i en skål, og skyl persillen og salaten i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fjern eventuelle grove stilke, og hak persillen. Se videoen.
22.
Servér ovnbagte kødboller og ovnbagte grøntsager med hakket persille og grøn salat. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2471 kJ / 588 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer