- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Bøffer og deller>
- Kødboller med ost
Kødboller med ost
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Det kan nogle gange svine og være lidt besværligt at pandestege kødboller. Et godt alternativ er derfor at bage dem i ovnen, som med denne opskrift. Kødbollerne laves sammen med rodfrugter i ovnen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kødboller med ost
Kødboller:
400 g. hakket oksekød
600 g. hakket oksekød
200 g. hakket oksekød
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
1 æg
2 æg
1 dl hvedemel
1 ½ dl hvedemel
½ dl hvedemel
1 knivspids peber
½ knivspids peber
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
1 knivspids cayennepeber
½ knivspids cayennepeber
1 dl vand
1 ½ dl vand
½ dl vand
75 g. ost
110 g. ost
40 g. ost
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
Ovnbagte grøntsager:
500 g. pastinakker
750 g. pastinakker
250 g. pastinakker
500 g. gulerødder
750 g. gulerødder
250 g. gulerødder
750 g. kartofler
1125 g. kartofler
375 g. kartofler
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
2 dl vand
3 dl vand
1 dl vand
1 tsk. groft salt
Drys:
3 håndfulde persille
4 håndfulde persille
2 håndfulde persille
Tilbehør:
4 blade grøn salat
6 blade grøn salat
2 blade grøn salat
Hakket oksekød
Salt
Æg
Hvedemel
Peber
Paprika
Cayennepeber
Vand
Ost max 30+
Olie - smagsneutral
Pastinak
Gulerod
Kartoffel
Persille
Grønt salathoved
Køkkenredskaber til kødboller med ost
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
2 decilitermål
1 bagerist
1 bradepande
Bagepapir
1 kartoffelskræller
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
2 grydeskeer
1 mellem skål
1 håndmixer
1 kop
1 ovnfast fad
1 bagepensel
1 dørslag
Køkkenvægt
Måleskeer
Decilitermål
Bagerist
Bradepande
Bagepapir
Kartoffelskræller
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Grydeske
Mellem røreskål
Håndmixer
Kop
Ovnfast fad
Bagepensel
Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ovnbagte grøntsager:
3.
4.
5.
Skræl pastinakker, skær enderne af, og skyl dem i koldt vand. Skær dem i store tern. Se videoen.
6.
Skræl gulerødder, skær enderne af, og skyl dem i koldt vand. Skær dem i store tern. Se videoen.
7.
Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Se videoen.
8.
Skær kartoflerne ud i stykker på cirka samme størrelse som de andre rodfrugter. Se videoen.
9.
Bland og fordel kartofler, pastinakker og gulerødder i bradepanden. Tilsæt olie og vand. Sæt bradepanden i ovnen, og bag rodfrugterne i cirka 45 minutter. Rør et par gange undervejs. Pas på, du ikke brænder dig.
10.
Kødboller med ost:
11.
Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken eller på en karklud, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Dette kaldes at røre kødet sejt. Se videoen.
12.
Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet. Vask hænder. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder. Se videoen.
13.
14.
15.
16.
17.
Kom lidt hvedemel på hænderne, og form farsen til 12 kødboller med hænderne. Tryk et stykke ost ind i midten af hver kødbolle, og læg dem på bagepapiret. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Kom lidt hvedemel på hænderne, og form farsen til 16 kødboller med hænderne. Tryk et stykke ost ind i midten af hver kødbolle, og læg dem på bagepapiret. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Kom lidt hvedemel på hænderne, og form farsen til 6 kødboller med hænderne. Tryk et stykke ost ind i midten af hver kødbolle, og læg dem på bagepapiret. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
18.
19.
20.
Krydr grøntsagerne med salt, når de er færdige.
21.
22.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2471 kJ / 588 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer