
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Kikærtesalat
Kikærtesalat
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Nem

Har du smagt kikærter derhjemme? Hummus? Hvis ikke, så får du her, værsegod, noget helt nyt til dine smagsløg og din indre mad-dare-devil. En to-go-salat med kikærter, det er lækkert.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kikærtesalat
Ingredienser
200 g frosne majs
300 g. frosne majs
100 g. frosne majs
200 g. pastaskruer
300 g. pastaskruer
100 g. pastaskruer
1 dåse kikærter
1 ½ dåse kikærter
½ dåse kikærter
2 spsk. olie
400 g. kinaradise eller agurk
600 g. kinaradise eller agurk
200 g. kinaradise eller agurk
1 iceberg
1 ½ iceberg
½ iceberg
2 dåser tun i vand
3 dåser tun i vand
1 dåse tun i vand
Pesto-fraiche
2 ½ dl. yoghurt
3 ¾ dl. yoghurt
1 ¼ dl. yoghurt
2 spsk. tomatpesto
3 spsk. tomatpesto
1 spsk. tomatpesto

Majs

Pasta

Kikærter (brik)

Olie - smagsneutral

Kinaradise

Icebergsalat

Tun

Yoghurt naturel

Pesto (rød)
Køkkenredskaber til kikærtesalat
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
3 små skåle
1 stor gryde
1 grydelåg
1 dørslag
1 stegepande
1 spatel
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 balje
1 rent viskestykke
4 høje bøtter med låg
6 høje bøtter med låg
2 høje bøtter med låg

Køkkenvægt

Spiseske

Decilitermål

Lille røreskål

Stor gryde

Grydelåg

Dørslag

Stegepande

Spatel

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Balje

Viskestykke

Plastikbøtte med låg
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kikærtesalat:
3.
Tag en lille skål frem. Hæld koldt vand i. Hæld de frosne majs ned i vandet, og lad dem tø op.
4.
Tag en stor gryde frem. Hæld vand i gryden, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog pastaskruerne efter anvisning på pakken.
5.
Stil et dørslag ned i håndvasken. Hæld de færdigkogte pastaskruer og kogevandet ned i dørslaget. Lad pastaskruerne dryppe af. Hæld dem over i en lille skål.
6.
Åben dåsen med kikærterne. Stil et dørslag ned i håndvasken. Hæld kikærterne ned i dørslaget. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af.
Åben dåserne med kikærterne. Stil et dørslag ned i håndvasken. Hæld 1 ½ dåse kikærter ned i dørslaget. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af.
Åben dåsen med kikærterne. Stil et dørslag ned i håndvasken. Hæld en halv dåse kikærter ned i dørslaget. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af.
7.
Tag en stegepande frem. Hæld olie på stegepanden, og varm den op til lidt over middel varme.
8.
Kom kikærterne på stegepanden, og steg dem i 2-4 minutter. Rør imens. De skal blive lidt gyldne. Tag stegepanden væk fra kogepladen, og lad kikærterne køle af.
9.
Tag et skærebræt og en kniv. Skræl kinaradisen, og skær den i tynde strimler.
10.
Tag icebergsalaten, skær bunden af salaten, og tag bladene af.
11.
Kom vand i en balje, og skyl salaten i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Skær bladene midt over.
12.
Åben dåserne med tun. Stil et dørslag ned i håndvasken. Hæld indholdet ned i dørslaget. Lad tunen dryppe af.
Åben dåsen med tun. Stil et dørslag ned i håndvasken. Hæld indholdet ned i dørslaget. Lad tunen dryppe af.
13.
Hæld vandet fra de optøede majs.
Pesto-fraiche:
14.
Tag en lille skål og en ske frem. Kom yoghurt og tomatpesto i skålen, og rør det sammen.
Fordel salat:
15.
Tag fire høje bøtter med låg frem.
Tag to høje bøtter med låg frem.
Tag to høje bøtter med låg frem.
16.
Kom alle delene til salaten i bøtterne - én ting ad gangen. Først pesto-fraiche, så tun, så pasta og kikærter, så majs, kinaradise og så til sidst salat.
17.
Læg låg på bøtterne, og stil dem på køl, til du skal have dem med i skole.
18.
Tag låget af bøtten, bland salaten lidt rundt, og spis den med en medbragt gaffel. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3050 kJ / 729 kcal
Protein: 27 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 34 %
Heraf mættet fedt: 5,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer