Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skyl æblerne, og skræl dem.

4.

Skyl, og skræl en citron, ingefær eller lige netop din yndlings-ingrediens.

5.

Fordel æbleskrællerne og de andre grøntsager på en bageplade med bagepapir, så de ligger i ét lag.

6.

Kom pladen i ovnen, sæt noget i klemme, så ovnlågen er åben, og så dampen kan komme ud af ovnen. Lad teen tørre i ovnen ved maksimalt 50 grader, til den er knastør, eller i cirka 2 timer. Hvis temperaturen kommer over 50 grader, så vil smagsstofferne i din te fordampe.

7.

Når teen er tør, så kom den et patentglas, og stil det ind i et mørkt og tørt rum eller skab. Sollys og fugt er nemlig med til, at teen kan harske og blive fugtig igen.

8.

Kom din tørrede æble-te i en tekande.

9.

Kog vandet, og hæld det over i kanden.

10.

Lad teen trække i cirka 10 minutter.

Næringsindhold per portion

Energi: 2 kJ / 0 kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 0 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min