- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Kartofler>
- Kartofler med topping
Kartofler med topping
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem
Hvis det skal være fint og se rigtig flot ud uden at være svært at lave, så er det her den rette ret at kigge nærmere på. Skal det se super fornemt ud, kan du klippe et hul i en lille pose, sætte en stjerne-tyl i, og derefter presse toppingen ud på de halve kartofler i et flot mønster.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartofler med topping
Ingredienser
20 små kogte kartofler
30 små kogte kartofler
10 små kogte kartofler
12-16 cm. agurk
1 agurk
6-8 cm. agurk
4 små tomater
6 små tomater
2 små tomater
4 skiver peberfrugt
6 skiver peberfrugt
2 skiver peberfrugt
½ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¼ tsk. peber
Cremet topping med flødeost og hvidløg
12 spsk. flødeost naturel
150 g. flødeost naturel
6 spsk. flødeost naturel
4 spsk. mælk
6 spsk. mælk
2 spsk. mælk
4 fed hvidløg
6 fed hvidløg
2 fed hvidløg
Evt. hakket persille
Cremet topping med karrymayo
8 spsk. mayonnaise
12 spsk. mayonnaise
4 spsk. mayonnaise
8 tsk. stærk karry
12 tsk. stærk karry
4 tsk. stærk karry
Evt. hakket karse
Cremet topping med avocado og chili
2 modne avocadoer
3 modne avocadoer
1 moden avocado
4 tsk. citronsaft
6 tsk. citronsaft
2 tsk. citronsaft
4 tsk. sød chilisovs
6 tsk. sød chilisovs
2 tsk. sød chilisovs
Evt. hakket purløg
Kartoffel
Agurk
Tomat
Peberfrugt
Salt
Peber
Flødeost naturel
Mælk
Hvidløg
Persille
Mayonnaise
Karry
Karse
Avocado
Citron
Chilisovs (sød)
Purløg
Køkkenredskaber til kartofler med topping
1 sæt måleskeer
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 mellem skål
1 røreske
2 spiseskeer
1 spiseske
3 små skåle
1 hvidløgspresser
1 gaffel
1 teske
2 serveringsfade
1 serveringsfad
1 serveringsfad
Måleskeer
Urtekniv
Skærebræt
Mellem røreskål
Røreske
Spiseske
Lille røreskål
Hvidløgspresser
Gaffel
Teske
Serveringsfad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grøntsagerne:
3.
Skær kartoflerne i halve.
4.
Cremet topping med flødeost og hvidløg:
5.
Pres hvidløget, og kom det i en skål sammen med mælk og flødeost. Rør det sammen. Se videoen.
6.
Skyl og hak lidt persille, og rør det i massen. Toppingen er færdig. Sæt den i køleskabet, indtil du skal bruge den. Se videoen.
Cremet topping med karrymayo:
7.
Cremet topping med avocado og chili:
8.
9.
Pynt:
10.
11.
12.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1080 kJ / 258 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer